Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.07.2024

15 липня – День Української Державності


Історія нашої символіки – це ключ до розуміння того, як і на яких засадах створювалася Українська держава


15 липня – День Української Державності

Це свято запроваджено на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями, національними традиціями символічного відображення світу, яка мала поєднувати народний, релігійний та державний аспекти.
 
пам’ятник Тарасу Шевченку в Гребінці
 

Історія нашої символіки – це ключ до розуміння того, як і на яких засадах створювалася Українська держава.

З нагоди свята керівництво Гребінківської міської ради – перший заступник міського голови Володимир Зінченко та заступники міського голови Леся Радчеко та Валерій Волошин поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Попри всі виклики та ворожі намагання привласнити нашу історію, український дух незламний. Ми єдині в боротьбі за свободу та незалежність
 
15 липня – День Української Державності
 

Вибір України – бути сильною, мати право на свою національну історію, мати свою державу. І зараз наше головне завдання наближати мир в Україні після нашої Перемоги.

Схожі матеріали:
👁 649
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: пам’ятник Тарасу Шевченку, Гребінка, День Української Державності




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ