Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.04.2014

Антитерористичний центр при СБ України інформує


5 мільйонів гривень везли троє українців із Криму в подвійних днищах валіз


Антитерористичний центр при СБ України інформує

По лінії Служби безпеки України

Слідчі СБ України у Запорізькій області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

15 квітня співробітники служби безпеки України у взаємодії з Бердянським прикордонним загоном ДПС на залізничній станції «Мелітополь» у Запорізькій області затримали чотирьох громадян, які  прямували потягом сполученням «Феодосія-Дніпропетровськ». Під час догляду особистих речей було виявлено 1,880 млн. грн., які вони поділили між собою у рівних частинах.

За свідченнями затриманих, кошти призначались для фінансування акцій проросійської спрямованості у м. Дніпропетровську.

Наразі слідство встановлює, кому саме вони призначались та звідки походять, а також коло осіб, причетних до організації каналу незаконного фінансування незаконних акцій.

Вилучені гроші визнані речовим доказом за вказаним кримінальним провадженням.

***

СБУ затримала громадянина України «Р», який у змові з іншими особами намагався організувати масові заворушення на території Донецької області, що планувалось супроводжуватись насильством над особами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням зброї. Розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст. 15, ч. 1 ст. 294.

***

Слідчими СБУ в Донецькій області розпочато кримінальне провадження про вчинення терористичного акту (ст. 258 ККУ) за фактом збройного нападу та захоплення невстановленими особами (у камуфляжі, з георгіївськими стрічками) телевізійної вежі біля гори Карачун м. Краматорська ДП Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення України, та самостійно переналаштували обладнання телевізійного центру на російське телебачення замість українського. Наразі вежа знеструмлена.

***

У ході проведення фільтраційних заходів при перетинанні автотранспортом блокпосту "Чонгар" затримано трьох мешканців Дніпропетровська, які їхали з території АР Крим. Під час огляду автомобіля виявлено мобільну рацію та 300 тис. грн.  

***

У зв’язку з проведенням антитерористичної операції правоохоронними органами регіону посилено заходи з контролю за переміщенням автомобільного транспорту на в’їздах до міста Харкова. Контроль на блокпостах здійснюється винятково кадровими співробітниками правоохоронних органів: Державтоінспекції, міліції та Служби безпеки України. Громадські активісти до вказаних заходів не залучаються.

Основними завданнями правоохоронців на блокпостах є недопущення ввезення на територію регіону вогнепальної та холодної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, наркотичних засобів тощо.

Просимо громадян з розумінням ставитися до необхідності перевірки автотранспорту та виконувати усі законні вимоги співробітників правоохоронних органів.

По лінії Державної прикордонної служби

Заява Державної прикордонної служби України щодо посилення прикордонного контролю окремих категорій  осіб

Останніми днями значно зросла кількість осіб, які слідують у східні області України для подальшої дестабілізації суспільно-політичної обстановки в цих регіонах.

У зв’язку з наявною інформацією щодо можливих провокацій на державному кордоні, з метою недопущення потрапляння на територію України радикально налаштованих осіб Державна прикордонна служба України тимчасово суттєво посилила заходи прикордонного контролю у пунктах пропуску на українсько-російському кордоні та на межі адміністративного кордону з АР Крим.

Рішення на пропуск громадян Росії прийматимуться за результатами контролю другої лінії. В першу чергу увага звертатиметься на повносилих чоловіків, які слідують в Україну одинаками або в складі невеликих груп.

Зазначені обмеження не застосовуватимуться відносно обслуговуючого персоналу транспортних засобів закордонного прямування.

На «Чонгарі» виявили посилку з бронежилетами для Харкова

17 квітня близько 14.30 на пункт контролю «Чонгар», що  на виїзді з АР Крим, заїхав автомобіль фірми-почтового перевізника, що слідував із Сімферополя до Харкова. З урахуванням аналізу ризиків, правоохоронцями було прийнято рішення оглянути даний автомобіль більш ретельно. Вже у першій посилці прикордонники виявили 10 бронежилетів.

Наразі правоохоронці з водіями автомобіля проводяться фільтраційно-перевірочні заходи. Подальший поглиблений огляд автомашини та вантажу буде здійснено працівниками Міндоходів на внутрішніх складах митниці.

5 мільйонів гривень везли троє українців із Криму в подвійних днищах валіз

Майже 5 мільйонів гривень виявили 17 квітня в залізничному пункті контролю «Мелітополь» співробітники Державної прикордонної служби України спільно зі співробітниками СБУ.

Їх везли з Криму на материкову частину України троє українців, жителів Севастополя. Слідували вони поїздом «Севастополь - Дніпропетровськ». Під час прикордонного контролю, враховуючи аналізи ризиків, правоохоронці прийняли рішення оглянути їхні речі більш ретельно. Як з'ясувалося згодом, недарма. Під час перевірки багажу у їхніх валізах знайшли майже 5 мільйонів гривень. Вони явно готувалися до цієї операції, адже приховали готівку в подвійних днищах своєї поклажі.

Наразі співробітники СБУ з'ясовують кому та куди призначалася така кількість грошей.

Нагадаємо, що 15 квітня в цьому ж пункті контролю правоохоронці виявили кур’єрів, які везли 1,8 мільйона гривень. Хлопець та троє дівчат віком до 30 років прямували поїздом «Сімферополь - Дніпропетровськ». У кожного з них виявили значні суми коштів, загалом 1,8 мільйона гривень. З попередніх пояснень, вони були кур’єрами та мали доправити гроші для проплати антиукраїнських мітингів у східних регіонах України.

Із Криму та Молдови везли гранати, набої, патрони, порох та дріб

17 квітня ввечері у залізничному пункті пропуску «Мелітополь» прикордонники Бердянського загону спільно з працівниками МВС виявили вантаж військового призначення.

Під час перевірки одного з вагонів  поїзда «Сімферополь - Москва» спрацювала спеціально натренована на пошук зброї службова собака. Правоохоронці ретельно оглянули купе та виявила у мішках для брудної  білизни 245 набоїв різного калібру, понад 90 патронів до мисливської зброї, 6 упаковок дробу по 750 грамів, 800 грамів пороху,  250 гільз та 200 капсул від мисливської зброї. Власниками вантажу виявилися два провідники – громадяни України.

По даному факту проінформовано представників  СБУ в Запорізькій області. Знахідку вилучили.

Крім того, на Одещині, у пункті пропуску «Слов’яносербка», вилучили вибухові пристрої. Їх знайшли прикордонники Котовського загону та співробітники СБУ у рейсовому автобусі. Всього було вилучено 3 корпуси гранат «Ф-1», 2 запали до цих гранат та 200-грамову тротилову шашку. Наразі ведуться перевірочні заходи.

По лінії Міністерства внутрішніх справ

90 відсотків затриманих у Маріуполі мали проблеми із Законом

Із 77 затриманих за напад на військову частину у Маріуполі 17 притягувалися до кримінальної відповідальності, а 90% від усіх – неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності. Зокрема, за хуліганство та керування транспортного засобу у нетверезому стані. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий

Серед тих двох, які загинули під час цих подій, один відбував покарання у вигляді позбавлення волі у Російській Федерації, інший – володів 4-ма одиницями зброї,- зазначив представник МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна почала отримувати газ із Польщі

Харківські правоохоронці здійснюють цілодобовий контроль за пересуванням автотранспортного потоку в регіоні

Наразі на території країни тривають антитерористичні заходи з метою стабілізації обстановки у східних регіонах.

Наказом начальника ГУМВС України в Харківській області весь особовий склад харківської міліції працює у посиленому режимі. До заходів по забезпеченню надійного порядку та захисту населення залучені сили Національної гвардії України, громадських формувань та прикордонної служби.

Для повного контролю за пересуванням автотранспортних засобів на 6 стаціонарних постах ДАІ, а також блокпостах службу несуть Державтоінспектори спільно з працівниками територіальних підрозділів та спеціального батальйону міліції.

Для посилення охорони і захисту населення від протиправних дій до Харкова прибули додаткові сили зі столиці - 20 екіпажів спецпідрозділу Департаменту ДАІ МВС України.

Щоденно для забезпечення безпеки дорожнього руху а також для здійснення нагляду за рухом автотранспорту на службу заступає 126 екіпажів ДАІ області.

Усі автошляхи державного значення знаходяться під цілодобовим контролем правоохоронців.

Служба безпеки України



Схожі матеріали:
👁 1409
Категорія: Актуально
Теги: сепаратисти, МВС, Маріуполь, село Літки, Росія, СБУ, Донецьк, харків, Крим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ