Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.07.2024

Через неврожай в Україні подорожчають яблука


У деяких господарствах яблука вимерзли на площах по 200 га. Є регіони, у яких не залишилося жодного саду, що не постраждав


яблука

Через весняні заморозки 2024 року в Україні буде малий врожай яблук.

Їхня вартість буде до 40% вищою, ніж торік. Мінімум 20 грн за ранні сорти та від 14 грн за пізні, сказав директор компанії Biochem Agro групи EFT Group Василь Бондаровський, передає EastFruit.

У деяких господарствах яблука вимерзли на площах по 200 га. Є регіони, у яких не залишилося жодного саду, що не постраждав.
 
"Дуже багато господарств проводили комісійну оцінку, пов'язану з наслідками від морозів, через те, що втрати зараз підраховуються на рівні області - навіть не на рівні якогось локального господарства. У Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Закарпатській областях немає жодного господарства, яке не постраждало і при цьому є врожаї, втрачені на 100 відсотків. Цього року буде багато плодів з дефектами через пошкодження морозом: викривлених, із сіткою, іржавіннями, перетяжками", - вказав він.

Врожай яблук може бути на 30-40% менше.

За даними Мінфіну, середня ціна на яблука складає 32,12 грн за кг.

Вартість яблук у найбільших торгових мережах:
  • "Еко-маркет" - 29,9 грн/кг;
  • "Фора" - 26,9 грн/кг;
  • "Новус" - 28,99 грн/кг;
  • "Метро" - 35,25 грн/кг;
  • "Варус" - 27,9 грн/кг.


Схожі матеріали:
👁 516
Категорія: Актуально
Теги: яблука




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ