Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.12.2014

Чи потрібні гроші, аби стати щасливим?


Багато хто з нас намагався максимально чесно відповісти на це питання


Дійсно, скільки грошей потрібно для щастя? Багато хто з нас намагався максимально чесно відповісти на це питання. Хтось упевнений, що щастя жодним чином не пов'язане з грішми та іншими меркантильними міркуваннями.

Інші займаються підрахунками, намагаючись виміряти власні потреби з кількістю нулів, якими може виражатися щастя. Отже, вчені вважають, що обидві групи людей неправі, бо розглядають проблему через вузьку шпаринку і не бачать всієї картини цілком.

Про те, що таке гроші, кожен з нас дізнається ще в дитячому віці. Приблизно в ці ж роки у свідомості кожного з нас починає складатися певна картина власного бачення матеріального світу, в тому числі і ставлення до матеріальних благ і грошей.

Що ж впливає на формування світогляду людини, яка ледь вступила в життя? Звичайно, його найближче оточення. Від того, як саме ставляться до грошей батьки та інші дорослі, залежить сприйняття грошей дитиною. Якщо в родині грошовим купюрам мало не вклоняються, їх акуратно складають пачками і ховають у затишні закутки, дитина виросте або страшною скнирою, або марнотратом.

Тож як і де дитина зможе пізнати цю нелегку науку, якщо ні в дитячих садах, ні в школі, ні в більшості вишів немає такого предмета, як фінансова грамота? Ось і виходить, що ставлення до грошей у кожного з нас складається під впливом випадкових факторів, а не системи. Навіть уява цієї "сумної картини без слів" пояснює, чому ми практично всі перебуваємо майже на межі бідності, отримуємо гроші і бездумно витрачаємо їх, або намагаємося відкладати, позбавляючи себе і своїх близьких усіх радощів, які могло б подарувати нам життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модель Елісандра Томаческі в колекції купальників Venus

Напади тринькання так само, як і напади найсуворішої економії, є підтвердженням неправильного ставлення до грошей, яке було сформовано в ранньому дитинстві, і наглухо закриває двері на шляху до матеріального благополуччя, багатства і щастя. Так, це ніяка не помилка. Людина, що живе на жебрацьку зарплату, не може бути щасливою, на жаль.

Одними почуттями і мріями, як то кажуть, довго не прогодуєшся. Наш світ влаштований так, що все в ньому набувається за гроші. Гроші - це еквівалент, яким вимірюється не тільки кількість вкладеної праці в той чи інший товар, а й мірило благополуччя тієї чи іншої людини. А як може бути щасливий той, у кого не все благополучно?

Якщо уважно прислухатися до того, про що говорять сьогодні жителі міст і містечок, то виявиться, що найпопулярнішими є три теми. Перша - це чужі неприємності й проблеми, які можна обговорювати годинами. Друга - здоров'я, скаржитися на яке можна нескінченно так само, як і давати поради щодо лікування та обстеження, почерпнуті із засобів масової інформації. І третя, найактуальніша тема, - гроші: починається все зі скарг на низькі заробітні плати, а закінчується обговоренням проблем із власними і чужими кредитами.

До речі, закони грошового обігу і секрети багатства не є таємницею. І наші з вами співгромадяни достатньо освічені, для того щоб оволодіти доступною інформацією. Сьогодні практично кожна людина чула або знає про міжнародну валютну біржу Forex, вигідні інвестиції та різні способи заробітку в інтернеті без вкладень. Однак усі ці знання не працюють на практиці. Принаймні, багатіють, як і раніше, одиниці, а основна маса населення працює за копійки, покращуючи власний добробут за рахунок кредитів, які лишень погіршують ситуацію.

Уся ж біда, запевняють науковці, у ставленні до грошей. Думаючи про гроші день і ніч, не розбагатієш. Гроші - це не мета і навіть не засіб на шляху до мети. Це простий атрибут, який приходить до тих, хто щасливий і задоволений життям, робить те, що любить і вміє, і зберігає впевненість у тому, що він усе робить правильно.

Так, група європейських учених-соціологів зуміла зробити те, що не вдалося древнім мудрецям, тобто вивести формулу щастя, але для того, щоб нею скористатися, все-таки необхідно змінити своє ставлення до грошей. Насправді, у формулі щастя все просто, потрібні тільки: улюблена справа, любляча людина і $100 тисяч річного доходу (ця сума визначена для країн Центральної Європи).

Ось така відповідь на питання, скільки грошей потрібно для щастя в Європі. Однак, для нашої країни, суми будуть, напевне, набагато скромнішими. Тож який вигляд матиме формула щастя по-українськи, залежить від нас із вами.

today.pl.ua



Схожі матеріали:
👁 985
Категорія: Прес-реліз
Теги: гроші, щастя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ