Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.08.2024

Де обмінювати валюту? Актуальні способи та варіанти


Вартість євро трохи вища за долар, тому при подальшому зниженні співвідношення ціни можна купувати саме євро


Де обмінювати валюту?

Купівля валюти необхідна різних ситуаціях – поїздки до зарубіжних країн, збереження капіталу, інвестування чи купівля будь-яких товарів. Тому час від часу постають питання щодо того, де і з яким курсом можна придбати валюту. На даний момент в Україні представлено велику кількість доступних варіантів.

Перш ніж придбати валюту потрібно вивчити коливання курсу і не помилитися. Небажано купувати долари, євро або фунти стерлінгів на піку вартості. Також слід вивчити макроекономічні показники та політичну ситуацію всередині країни, валютні та банківські обмеження. Про багато моментів можна прочитати тут https://rates.fm/ua-uk/currency/, де є рекомендації щодо роботи з валютою. Все виявиться досить просто та прозоро.

Місця обміну валюти

Варіантів на вибір достатньо:
  1. Банк. Надійний інструмент із можливістю отримати відмінний курс, але бувають ситуації, коли у касі відсутня валюта;
  2. Банкомат. Швидкий та простий варіант, їх часто встановлюють біля аеропортів, вокзалів та посольств;
  3. Інтернет банкінг. Отримання віртуальної валюти на банківську карту, відкриту в потрібній валюті;
  4. Обмінний пункт. Спеціалізовані місця для обміну, але потрібно бути обережним, тому що деякі з них встановлюють приховані комісії;
  5. Приватні валютники. Пропонують досить вигідний курс, а за більших обсягів можна домовлятися про індивідуальні умови співпраці.
Враховуючи той факт, що в Україні збільшилася кількість доларів США 1996 року випуску, багато приватних валютників готові їх приймати та продавати, але за зовсім іншим зниженим курсом. Іноді вартість оцінюється лише у 90% чи ще менше.

Яку валюту купувати?

У разі довгострокових інвестицій багато експертів рекомендують купувати саме долари США. Але не потрібно скидати з рахунків євро. Це друга за популярністю валюта у світі. Вартість євро трохи вища за долар, тому при подальшому зниженні співвідношення ціни можна купувати саме євро. Коли різниця у вартості між євро та доларом знову буде високою, можна обмінювати євро на долари і тим самим отримати непоганий прибуток.

Коли головне завдання полягає у отриманні прибутку, необхідно мати значні обсяги валюти. Якщо завданням є збереження грошей від інфляції, тоді розмір немає значення. Найбільш оптимальним варіантом, як і раніше, залишається долар США. У 2023 році спостерігалося його зміцнення на світових ринках. Численні показники інфляції таки зіграли величезну роль для його стабілізації та комфортних розрахунків в міжнародному форматі.

Схожі матеріали:
👁 170
Категорія: Прес-реліз
Теги: Приватні валютники, банкомат, банк, обмін валют, Купівля валюти, обмінний пункт, Інтернет банкінг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ