Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.07.2024

Допомога батькам при народженні дитини у Полтаві


Пакунок малюка видається протягом 30 днів з моменту народження дитини


народження дитини

У Полтаві, навіть під час війни, батьки можуть отримати фінансову допомогу при народженні дитини від держави. Це допоможе забезпечити належні умови для виховання новонародженого. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, надається фінансова допомога та пакунок малюка.

Хто має право на допомогу при народженні дитини в Полтаві

Право на отримання допомоги при народженні дитини в м.Полтава мають:
  • один із батьків, який постійно проживає разом з дитиною;
  • опікун, який постійно проживає з дитиною.
Важливо! Ця допомога зараховується до страхового стажу. Хоча її слід оформлювати на того з батьків, хто йде у декретну відпустку, іноді її оформлюють на того, кому не вистачає страхового стажу.

Куди й коли звертатися за допомогою в Полтаві

Батьки мають 12 місяців з дня народження дитини, щоб подати заяву на отримання допомоги у розмірі 41 280 грн. Якщо за цей час заява не подається, право на допомогу втрачається.

Подати заяву можна:
  • у ЦНАП Полтави за адресою: вулиця Соборності, 45а;
  • через портал "Дія" (послуга єМалятко);
  • поштою, якщо батьки мають прописку в Рівному, але зараз виїхали за кордон (заяву та копії документів надсилати до Департаменту соціального захисту Полтави за адресою: вул. Ігоря Дорошенка, 47).

Як отримати Пакунок малюка

Пакунок малюка видається протягом 30 днів з моменту народження дитини. Зазвичай його видають у пологовому будинку при народженні або виписці, але у разі відсутності батьки отримують довідку. З цією довідкою треба звернутися до Департаменту соцзахисту Полтави за адресою: вул. Соборна, 12. ВПО, зареєстровані в Полтаві, також можуть отримати допомогу і пакунок малюка.

Важливо! Нещодавно з'явилася новина, що до кінця 2024 року пакунок малюка в Полтаві можна отримати у грошовій формі, подавши відповідну заяву та пакет документів, бо молоді батьки заздалегідь купують для малюка все необхідне і монетизація пакунка малюка дуже вдале рішення для них.

Які документи необхідно надати

Для отримання допомоги потрібно подати до ЦНАП:
  • паспорт громадянина України або ID-картку з довідкою про місце реєстрації;
  • ІПН;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • реквізити картки для отримання соцвиплат (наприклад, картка ПриватБанку чи картка єПідтримка).
Важливо! Якщо заява надсилається з-за кордону, всі копії документів повинні бути завірені у консульстві чи нотаріально в Україні. Опікун також повинен надати копію рішення суду про всиновлення дитини.
Який розмір допомоги при народженні дитини в Полтаві

У 2024 році сума допомоги при народженні дитини у Полтаві складає 41 280 грн. Після подання заяви батьки одразу отримують 10 320 грн, а потім щомісяця по 860 грн протягом 36 місяців, до досягнення дитиною трирічного віку.

Важливо! Допомога призначається протягом 10 робочих днів з моменту подання заяви у ЦНАП, через "Дію" або на порталі Департаменту соцзахисту. Виплата цієї допомоги не впливає на інші соціальні виплати, які отримують батьки чи опікуни.

Схожі матеріали:
👁 247
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: пакунок малюка, народження дитини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ