Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.07.2024

Фальцева покрівля: основні плюси та мінуси


Укладання фальцевої покрівлі на будь-якій будові починається з монтажу дерев'яної лати


Досить поширеним явищем сьогодні вважаються дахи з панелей із фальцевими замками. Такі вироби є сталевими листами, покриті цинком або полімерами. У вигляді механізму для з'єднання окремих елементів між собою застосовуються фальці (особливі шви), які замикаються самостійно. Вони можуть мати кілька типів конструкцій. 

Розрізняють стоячі та лежачі шовні стики. Перші вважаються більш міцними й встановлюються виключно в поздовжніх варіантах. Базовим матеріалом служить спеціально оброблена сталь, мідь чи алюміній. 

Інтернет-магазин «Житлосервіс» пропонує придбати елементи фальцевої покрівлі та додаткові аксесуари. Крім того, у продажу представлений асортимент інших видів покрівельних покриттів. Кваліфікований, досвідчений персонал на основі клієнтських побажань та вимог допоможе визначитись із вибором. Також, при необхідності вони зможуть зробити всі розрахунки витратних матеріалів, що допоможе обійтися без зайвих витрат на придбання покрівельних деталей та різноманітної фурнітури. 

Позитивні якості

Укладання фальцевої покрівлі на будь-якій будові починається з монтажу дерев'яної лати. Зверху на рейки опускається поглинаюча пара плівка, а потім кладеться утеплювальний шар. Далі залишається невеликий проміжок, що служить для своєрідного повітрообміну. В останню чергу встановлюються декоративні оздоблювальні елементи.

З незаперечних переваг подібних покриттів особливо варто виділити:

  1. Високий рівень герметичності. Відсутність протікань крізь тріщини та дрібні пори.

  2. Стійкість до дії корозії. Це зумовлено наявністю полімерного фарбування, що оберігає від впливу окисних процесів та механічних ударів, подряпин та інших негативних факторів навколишнього середовища. 

  3. Простота під час втілення у життя авторських проєктів. Особливо актуально це у випадках, коли необхідно оформити дах нестандартної та оригінальної форми. Така особливість забезпечується шляхом гарної еластичності та надійності окремих «картин». Саме так називаються попередньо підготовлені окремі частини покрівельних виробів.

  4. Тривалість служби. Якщо будівництвом займаються справжні професіонали, які суворо дотримуються всіх правил і норм укладання покрівлі з фальцями, така споруда зможе прослужити кілька десятків років. Навіть за відсутності належного догляду. 

  5. Легкість. Завдяки малій вазі виробів відсутня необхідність у формуванні жорсткої посиленої покрівельної основи. Також не потрібно залучати спеціалізовану важку техніку, обладнання під час транспортування, підйому на висоту та укладання. 

До того ж готовий дах із замковими з'єднаннями фальцевого типу не потребує особливого чи складного догляду. 


Фальцева покрівля
 

Незначні недоліки 

Існує кілька мінусів, а саме:

  1. Слабкий ступінь звукоізоляції та висока теплопровідність. Тому обов'язково треба облаштовувати додаткові шари теплової та шумової ізоляції. 

  2. Довіряти монтаж подібних конструкцій можна лише професійним покрівельникам, які мають великий досвід у цій сфері. Це зумовлено складністю в роботі та наявності специфічних нюансів, від знання яких безпосередньо залежить тривалість експлуатації та надійність всієї споруди цілком. 

  3. Сезонність робіт. Для отримання успішного кінцевого результату рекомендується проводити встановлення матеріалів при плюсовій температурі навколишнього повітря.

До того ж фахівці радять неодмінно монтувати громовідвід, що дозволить підвищити рівень захисту від попадання блискавки. 

У магазині «Житлосервіс» можна купити будматеріали високої якості за найвигіднішими цінами. На складах компанії завжди є повний набір всіх товарних позицій, представлених у каталогах. Тому замовникам не потрібно чекати тривалої доставки. Замовлення збирається у день оформлення.



Схожі матеріали:
👁 216
Категорія: Прес-реліз
Теги: Фальцева покрівля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ