Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.07.2024

Які переваги та недоліки хмарної АТС порівняно з традиційною?


Вибираючи формат АТС – локальної чи хмарної – потрібно ретельно наперед зважити всі «за» та «проти»


хмарна АТС
 

Віртуальна АТС – один із напрямків хмарних технологій в IP-телефонії, за допомогою якого забезпечується якісний телефонний зв'язок за допомогою інтернету. По суті, такий формат виконує всі функції класичної АТС, передбачаючи певні переваги та незначні недоліки застосування. Розібратися у цих питаннях допоможуть фахівці компанії OneVOIPlanet.

Переваги хмарної АТС

Хмарна телефонія спочатку розроблялася для того, щоб будь-який бізнес міг організувати надійний та безперебійний зв'язок із співробітниками та клієнтами з будь-якої точки світу. І це дозволяє деяким компаніям цілком обходитися навіть без офісу.

Вигоди підключення хмарної АТС:

  • фінансова економія – вона досягається за рахунок незначних капіталовкладень на початковому етапі та відсутності необхідності наймати великий штат для обслуговування;
  • гнучкість та масштабованість – у бізнесу з'являється можливість змінювати кількість операторів та контролювати навантаження без придбання додаткового обладнання;
  • мобільність – працювати з використанням хмарної АТС можна з будь-якої локації;
  • опціональність – такий формат IP-телефонії дозволяє виконувати різні функції, включно з аналітикою дзвінків та пересиланням голосових повідомлень.

Що ж до бізнесу, то хмарна АТС забезпечує йому конкурентну перевагу, зважаючи на оптимізацію комунікацій та покращення задоволеності клієнтів.

Недоліки хмарної АТС

Порівняно з перевагами, недоліків при користуванні віртуальною АТС не так багато. Полягають вони в наступному:

  • проблема вибору компаній, які надають такі послуги;
  • залежність від з'єднання з інтернетом (при перебоях зв'язок може зникати), але загалом питання вирішується встановленням додаткового обладнання;
  • обмеження внаслідок нестабільної роботи постачальника.

Вибираючи формат АТС – локальної чи хмарної – потрібно ретельно наперед зважити всі «за» та «проти» з урахуванням специфіки роботи бізнесу.

Порівняння ключових аспектів

Які аспекти беруться до уваги при виборі формату АТС? Як правило, у списку найактуальніших факторів знаходиться таке:

  • Термін впровадження. Для традиційних систем з особистим або тимчасовим адміністратором він становитиме не менше 7 днів. Для хмарних АТС характерним є швидкий старт, оскільки процес підключення здійснюється буквально за один день.
  • Фінансові витрати. Встановлення традиційних станцій передбачає необхідність закупівлі на початковому етапі дорогого обладнання. Також потрібне придбання та налаштування спеціального програмного забезпечення. Періодично потрібно буде здійснювати оплату адміністратору. Хмарна АТС спочатку не потребує великих вкладень. Крім того, компанії не потрібно вносити гроші на покупку, технічне обслуговування обладнання, витрачатися на адміністратора. За підтримку такого плану повністю відповідає стороння компанія-оператор.
  • Надійність та якість зв'язку. Віртуальна хмарна АТС, як і традиційна, забезпечує надійний захист персональних даних користувачів. Якість зв'язку в обох ситуаціях є на високому рівні. При цьому, якщо хмарна станція грамотно підключена та налаштована, то працюватиме навіть при перебоях з інтернетом та електрикою.
  • Функціональні можливості. Вони однакові для обох форматів АТС. Користувачам доступні запис дзвінків, маршрутизація, пересилання звукових повідомлень на пошту, аналітика дзвінків та багато інших корисних опцій.

Знаючи всі недоліки та переваги традиційної та віртуальної АТС, можна легко визначитися з вибором найбільш підходящої для використання системи.



Схожі матеріали:
👁 188
Категорія: Прес-реліз
Теги: локальна АТС, хмарна АТС




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ