Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.09.2024

Людська гідність понад усе: клієнти пробації Гребінківщини переглянули стрічку з фільмотеки Docudays UA


Кінопоказ проведено з метою поглиблення знань клієнтів пробації про права людини й усвідомлення ними людської гідності як найвищої цінності


клієнтам пробації продемонстрували стрічку «Перукарська воля»

11 вересня в рамках роботи кіноклубу «Docudays UA» клієнтам пробації Гребінківщини та їхнім рідним продемонстрували документальну стрічку «Перукарська воля».

Події фільму та роздуми героїв обертаються довкола змагання з перукарського мистецтва серед шотландських ув’язнених. Глядача втаємничують у мрії та прагнення деяких найнебезпечніших злочинців, які знову й знову прокручують своє життя в голові, щодня підстригаючи інших арештантів. Завдяки перукарській справі чимало в’язнів переосмислюють свої вчинки й готуються до життя поза ґратами.

Після перегляду стрічки клієнти пробації поділилися своїми враженнями й емоціями, які вони відчували під час перегляду фільму. А далі разом з модератором кіноклубу обговорили труднощі, що виникають у засуджених після звільнення з місць ув’язнення, та можливі шляхи успішної ресоціалізації.

Дійшли спільного висновку: людська гідність та повага до неї має бути понад усе. І попри те, що досі є чимало проблем, що стосуються поваги й толерантності до засуджених і людей, які вже відбули покарання, їхньої адаптації та прийняття в спільноті, але вже є і певні позитивні зрушення.

Кінопоказ проведено з метою поглиблення знань клієнтів пробації про права людини й усвідомлення ними людської гідності як найвищої цінності.

Лубенський районний сектор №1 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 94
Категорія: Актуально
Теги: Працівники пробації, Гребінківщина, пробація, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ