Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


Вчора

На Полтавщині цього року усиновили 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


Наразі на Полтавщині проживає 1912 діток, які втратили піклування батьків, з них 1409 перебувають під опікою, піклуванням


батьківське піклування

17 вересня Україна відзначає важливе і значуще свято – День усиновлення. Це день добра, щирих сердець та теплих посмішок малечі. Сьогодні ми висловлюємо сердечну вдячність батькам, які подарували тепло сімейного затишку дітям, які з тих чи інших причин його втратили.

Це день, коли можна вкотре нагадати про такі важливі життєві цінності як виховання дітей в родині та про роль усиновлення в житті суспільства. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

Наразі на Полтавщині проживає 1912 діток, які втратили піклування батьків, з них 1409 перебувають під опікою, піклуванням. На сьогоднішній день в 138 прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховуються 423 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа.

Протягом поточного року на території області усиновлено 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло, тому такою необхідною є підтримка таких родин.

Минулого року до Дня усиновлення Міжнародна благодійна організація Благодійний фонд ,,СОС Дитячі Містечка” Україна, оголосила про старт програми підтримки сімей, які прийняли в свою родину дитину на правах рідної. Так, 17 родин з Полтавщини скористалися такою можливістю і отримали допомогу.

Звертаємося до всіх, хто вже пройшов шлях усиновлення, прийняв до своєї родини дитину, до тих, хто ще обмірковує своє рішення. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для Вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

В це світле свято хочеться побажати батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у домівках завжди панують спокій і затишок, нехай життя буде безхмарним та мирним.

Для того, щоб отримати фахову консультацію з питань усиновлення, влаштування дитини під опіку, піклування, до прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу можна звернутися до служби у справах дітей облвійськадміністрації за телефоном (0532) 50-27-27 або на електронну пошту [email protected].

Схожі матеріали:
👁 45
Категорія: Соціальний захист
Теги: діти позбавлені батьківського піклу, діти-сироти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ