Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


Сьогодні

Нова технологія підзарядки в польоті дозволить безпілотникам залишатися в повітрі вічно


Система підзарядки дронів у польоті, що складається з кількох механізмів зчеплення/розчеплення, зможе прив'язувати або запускати дрони


безпілотний літальний апарат (БПЛА)

Прагнучи до тривалого використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА), армія США запатентувала нову технологію, яка дозволяє утримувати дрони в повітрі вічно. Армійська науково-дослідна лабораторія розробила нову систему прив'язки безпілотників. Ця система дозволить розширити можливості дронів за рахунок створення нових систем підзарядки з використанням інших БПЛА.

Ідея проста: заряджати дрон або кілька дронів під час польоту, як при дозаправці літаків у повітрі. Нова технологія включає систему розгортання силового троса для безпілотних літальних апаратів. В комплект входять різні механізми для підключення і відключення дронів, що перезаряджаються під час польоту.

Верхній дрон може нести спеціальну мотузку, щоб подовжити його від базової станції, що подає живлення. Це дозволяє одному або декільком дронам, що перезаряджаються, підключатися для зарядки, а потім від'єднуватися для виконання незалежних польотів.

 Розробники заявили, що підключений дрон може отримувати живлення від троса через з'єднання точки стикування. Потім його можна від'єднати, перемістити щодо троса і знову під'єднати в іншій точці троса, який має кілька окремих точок стикування по всій довжині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DragonFire – нове покоління лазерної зброї для захисту від повітряних загроз – від безпілотних літальних апаратів до високошвидкісних ракет

Система підзарядки дронів у польоті, що складається з кількох механізмів зчеплення/розчеплення, зможе прив'язувати або запускати дрони. Перший трос, або провідний дрон, несе трос дрона, щоб подовжити трос живлення від базової станції. Базова станція подає живлення на один або кілька дронів, підключених до механізмів зчеплення/від'єднання. Це дозволяє дронам заряджатися, а потім від'єднуватись для виконання незалежних польотних завдань.

Використання кількох БПЛА на загальному тросі має низку переваг. До них відносяться безперервне спостереження з різних точок, навігація в складних умовах, приховування розташування наземної станції та багато іншого.

Концепція спрямована на значне збільшення тривалості польоту дронів, вирішуючи критичну проблему терміну служби акумуляторів в електричній авіації.

Схожі матеріали:
👁 38
Категорія: Технології
Теги: Дрон, БПЛА, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ