Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.06.2024

Педагогам надали таблиці для оцінювання учнів, які навчаються за кордоном


За допомогою таблиць можна перезараховувати оцінки з предметів, спільних для обох країн


учень

Міністерство освіти і науки затвердило шкалу співвіднесення оцінок різних країн та української 12–бальної системи для перезарахування результатів навчання, здобутих учнями в школах за кордоном.
promo Онлайн-школа «НОВа» запрошує вчити українську мову та літературу

За допомогою таблиць учителі зможуть перезараховувати оцінки з предметів, спільних для обох країн.

Решту предметів (українознавчий компонент) вони можуть вивчати відповідно до модифікованих (скорочених) програм і проходити оцінювання дистанційно.

Таблиці охоплюють 26 країн Європи та світу: Словаччина, Болгарія, Литва, Бельгія, Фінляндія, Туреччина, Естонія, Ізраїль, Ірландія, Іспанія, США, Латвія, Швеція, Австрія, Швейцарія, Румунія, Норвегія, Канада, Німеччина, Польща, Чехія, Італія, Велика Британія, Нідерланди, Угорщина та Франція.

Оцінки, отримані в інших країнах, потрібно переводити за загальною таблицею.

Як відомо, раніше для учнівства була можливість перезараховувати оцінки, проте школи не мали чітких рекомендацій для їхнього переведення.

Водночас якщо моделі оцінювання відрізняються, МОН рекомендує виставляти оцінку на користь учня. Наприклад, якщо учень чи учениця отримав/-ла в Німеччині оцінку «1» (дуже добре), що відповідає українському високому рівню, можна виставляти найвищу оцінку — «12».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затверджено Національну стратегію розвитку інклюзивного навчання

Отже, тепер учні, які одночасно навчаються в школі за кордоном і в закладі освіти України, мають можливість скласти річне оцінювання перед початком наступного навчального року з перезарахуванням результатів навчання за кордоном.

В Міністерстві освіти аргументують затвердження таких таблиць створенням умов, аби українські діти за кордоном мали можливість зберігати свій зв'язок з Україною, але водночас не мали подвійного навантаження під час навчання.

Схожі матеріали:
👁 386
Категорія: Шкільний екран
Теги: Онлайн-школа, Учень, оцінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ