Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.08.2014

Подолаємо корупцію разом


Ефективна діяльність підрозділів внутрішньої безпеки безпосередньо залежить від громадянської позиції платника податків


Подолаємо корупцію разом

З метою забезпечення виконання основних завдань щодо запобігання, виявлення та припинення корупційних проявів, в системі новоутвореної Державної фіскальної служби України функціонує Головне управління внутрішньої безпеки, а також територіальні підрозділи внутрішньої безпеки.

Ефективна діяльність підрозділів внутрішньої безпеки безпосередньо залежить від громадянської позиції платника податків, суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Але не завжди останні намагаються повідомити до підрозділу внутрішньої безпеки про протиправні дії працівників податкових та митних органів, що тільки стимулює корупцію.

Так, з початку 2014 року працівниками відділу внутрішньої безпеки розглянуто 40 звернень громадян, юридичних осіб, суб’єктів ЗЕД як на дії податківців, так і на дії митників. За результатами розгляду звернень підтвердились факти, викладені у 3 зверненнях, в 4 зверненнях факти частково знайшли своє підтвердження.
Як результат, до органів прокуратури передано 5 матеріалів для прийняття рішень згідно Закону, відкрито 2 кримінальних провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.365, 366 Кримінального кодексу України, керівникам територіальних органів внесено

3 подання про усунення виявлених службовими перевірками недоліків, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 податківця та 1 митника.

В поточному році відносно колишніх працівників податкових та митних органів області складено 11 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, відповідальність за які передбачено ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю). 7 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафів.

Також в поточному році набрав законної сили обвинувальний вирок суду, яким засуджено колишнього працівника податкової міліції області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою), у вигляді 5 років позбавлення волі з відстроченням на 1 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині перекинувся автобус з пасажирами

Інформацію про випадки порушення прав платників податків, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, де вбачаються ознаки вчинення службових злочинів, корупційних правопорушень, появи громадян, які видають себе за працівників податкових та митних органів, а також інші правопорушення, можна повідомити, завітавши до відділу внутрішньої безпеки за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155 (каб. 318-321).

Продовжує працювати оновлений телефонний сервіс „Пульс”, який швидко реагує на критику від платників податків та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкових та податкових органів. Номер „Пульсу” - (044) 284-00-07.

Лінія працює цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники, а у неробочий час - інтерактивний автовідповідач.

Співробітники Державної фіскальної служби не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють заявника про результати перевірки та вжиті заходи.

Конфіденційність та об’єктивність перевірки Вашого звернення гарантується! Звертайтеся і вам обов’язково допоможуть!

Головне управління Міндоходів у Полтавській області



Схожі матеріали:
👁 1120
Категорія: Актуально
Теги: платники податків, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ