Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.07.2014

Полтавці знайшли гідну альтернативу відпочинку в Криму


Попри тяжку ситуацію у країні, полтавці прагнуть відпочинку


Полтавці знайшли гідну альтернативу відпочинку в Криму

Попри тяжку ситуацію у країні, полтавці прагнуть відпочинку. Так як поїхати у Крим кількість бажаючих значно зменшилась, ми поцікавились у провідних тур-операторів міста, куди найбільше їдуть полтавці відпочити цього літа:

– Цього літа кількість бажаючих відпочити на Чорному та Азовському морі суттєво знизилася у порівнянні з усіма минулими роками. У зв’язку з цим багато людей звернуло увагу на альтернативні види відпочинку, – розповідає Ольга Влох, екскурсовод, керівник одного з туристичних клубів Полтави.

– Якщо добре придивитися до нашої області, то можна відшукати чимало місць, де можна гарно відпочити. Це санаторії знаменитого Миргород-курорту, санаторій «Сосновий бір» у лісі біля Зінькова, «Псел» у Великій Багачці. Відпочинок на двох осіб у таких санаторіях коштуватиме від 300 грн за добу.

Сюди включається ще лікування та триразове харчування. Крім того, набирає популярності відпочинок у садибах так званого зеленого туризму Полтавщини. Наприклад, «Старий Хутір» в Опішні або «Мисливська садиба» під Шишаками. Там можна відвідати екскурсії, покупатися, поласувати шашликом.

Цього літа туристичні агентства Полтави пропонували поїхати на екскурсії в Карпати чи Закарпаття на 3-4 дні з орієнтовною вартістю 1100-1400 грн., залежно від екскурсійної програми, умов проживання. Також в Карпати можна іти в походи на декілька днів. Відпочити у базах відпочинку на Шацьких озерах одному можна за 600 грн за добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За інформацію про вбивство мера Кременчука оголосили нагороду

– Організовуються сплави на байдарках ріками Полтавської області. Це хороша можливість активно відпочити на воді. Такі сплави полтавцям пропонують декілька різних організаторів із орієнтовною участю 400-600 грн за три дні, – далі ділиться пані Ольга. – Також велосипедисти міста регулярно збираються компаніями для спільних подорожей по області.

Організовано тури вихідного дня з Полтави – можливість відпочити один день та відвідати музеї або інші цікаві об’єкти. Наприклад, туристичний клуб InGreen, в рамках власного проекту «Мандруємо Полтавщиною», розробив маршрут для батьків та дітей «У гості до страусів та конячок» із відвідуванням Дібрівського кінного заводу, приватної ферми страусів та Лісового господарства. Там і діти, й дорослі можуть погодувати страусів, покататися на конях та відпочити один день на природі.

– Так як курс долара і євро піднявся, то закордонні тури, які йдуть у перерахунку з іноземної валюти на гривню, подорожчали у півтора рази. Крім того, у країні нелегка обстановка. Люди бояться витрачати гроші. Тому більшість полтавців запитує про дешеві тури. Хоча люди, які звикли відпочивати за кордоном, все ж стараються туди потрапити, – розповідає Олена Лісогор, менеджер одного з полтавських турагентств. – В основному їдуть у Болгарію. Вона найдешевша. Можна автобусом, можна авіа.

Цього року дуже популярні автобусні перевезення. Коштують від 400 євро на двох. Сюди включаються перевезення, проживання, екскурсії та сніданки. Також популярна Чорногорія. Тур включає в себе проживання на віллах зі сніданками і перельотом. Це коштуватиме 350-400 євро на двох. Відпочинок у Турції або Єгипті обійдеться приблизно у 900 – 1000 євро.

Відпочити одному у Херсонській та Миколаївських областях протягом семи днів у тризірковому пансіонаті можна за 700 грн. У Одеській – за 1200 грн. У вартість включається проживання і перевезення залізницею.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1606
Категорія: Актуально
Теги: відпочинок, Миргород, полтавці, Крим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ