Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.07.2024

Star Catcher створює першу у світі «космічну енергетичну мережу»


Компанія планує запустити демонстрацію на орбіті вже в 2025 році, за якою піде комерційне розгортання сервісу


космічна енергетична мережа

Компанія Star Catcher Industries представила план створення першої у світі «космічної енергетичної мережі». Мережа супутників збиратиме енергію Сонця і передаватиме її у більш високих концентраціях на інші супутники на орбіті.

Збір енергії з сонячного світла є більш розумним у космосі – ви отримуєте постійний потік енергії 24/7, не залежно від погоди та не займаючи цінну землю. Однак Star Catcher запропонував ідею, що замість того, щоб доставляти енергію на Землю, стартап планує використати цю енергію для живлення інших супутників.

 Star Catcher Network буде включати ряд супутників Power Node, які захоплюватимуть сонячну енергію, концентрувати її та передавати на сонячні панелі інших супутників.

Компанія стверджує, кожен вузол може забезпечити до 150 кВт потужності передачі, навіть відправляючи енергію кілька супутників одночасно. Організації, що керують приймаючими супутниками, надають «орбітальні елементи» Star Catcher, щоб вони могли відстежувати їх та постачати енергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія США провела польові випробування нових гіперзвукових ракет Dark Eagle з дальністю поразки 3000 км.

Для цього не знадобиться жодної модернізації супутників клієнта, Star Catcher стверджує, що концентрована сонячна енергія, яку вони випромінюють, сумісна з існуючими сонячними батареями, що дозволяє їм генерувати в п'ять-десять разів більше енергії, ніж вони могли б отримувати безпосередньо від самого Сонця.

Компанія планує запустити демонстрацію на орбіті вже в 2025 році, за якою піде комерційне розгортання сервісу.

Схожі матеріали:
👁 314
Категорія: Технології
Теги: електроенергія, енергія з космосу, сонячна енергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ