Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.04.2024

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання


До минулого року, обмеження стосувалися всієї суми коштів, що перебувала на рахунках


Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників.

Такий ліміт є свого роду пільгою на час дії в Україні воєнного стану. До минулого року, обмеження стосувалися всієї суми коштів, що перебувала на рахунках, наразі – з усіх наявних рахунків, на одному визначеному, доступні 2 мінімальні заробітні плати на місяць.
 
Важливо пам’ятати, що ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.

Щоб мати рахунок у банку, який не опиниться під санкціями державних виконавців, боржнику слід звернутися до фахівців юстиції із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

Подати такий документ можна в паперовій формі (наручно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Схожі матеріали:
👁 216
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: сума, рахунок, кошти, неплатники аліментів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ