Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.09.2024

Україна отримає 415 млн доларів на розвиток шкільної освіти


У межах програми LEARN передбачено отримання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 235 млн доларів США, кредиту


Україна отримає 415 млн доларів на розвиток шкільної освіти

Представники України та Світового банку підписали низку угод про фінансування розвитку української середньої освіти.

Фінансування надаватиметься в межах нової програми LEARN – «Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні». Ця ініціатива розрахована на три роки й передбачає фінансування в розмірі 415 млн доларів США.

Як відзначають у Міністерстві освіти і науки, кошти будуть скеровані на будівництво й модернізацію укриттів у школах, закупівлю автобусів для перевезення учнів, пілотування НУШ, забезпечення школярів підручниками та підвищення кваліфікації педагогів.

За словами міністра освіти і науки Оксена Лісового, «держава згуртувала ресурси в три ключові пріоритети: безпеку дітей та освітян, здоров’я дітей і їхній розвиток. Сьогодні ми сфокусовані на залученні та інвестиціях коштів в освіту».

Україна отримає 415 млн доларів на розвиток шкільної освіти


Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Боб Сом підкреслив під час підписання угод: «Що ми особливо цінуємо в LEARN – це подвійна спрямованість проєкту, а саме гуманітарна – відновлення доступу до очного навчання – та довгострокове розвиткове бачення, представлене реформою Нової української школи. Ця реформа не тільки модернізує освітній сектор, але й наблизить систему до стандартів Європейського Союзу».

У межах програми LEARN передбачено отримання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 235 млн доларів США, кредиту від  Міжнародної асоціації розвитку розміром 150 млн доларів і гранту Мультидонорського трастового фонду допомоги, відновлення, реконструкції та реформування України в розмірі 30 млн доларів.

Схожі матеріали:
👁 48
Категорія: Шкільний екран
Теги: фінансування, міністр освіти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ