Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.08.2024

Україна успішно випробувала балістичну ракету великої дальності власного виробництва


Для потреб українських військових дальність модифікованої системи було збільшено до 700 км.


Україна успішно випробувала балістичну ракету

"Було позитивне випробування першої балістичної української ракети", - сказав Президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що суспільство має знати про результати роботи вітчизняного ВПК.

Також Президент України підкреслив важливість роботи, виконаної працівниками оборонного сектора, які продовжують розробляти передові військові технології, незважаючи на війну з росією, що триває.

В. Зеленський повідомив, що випробування ракети пройшло успішно, що стало новим кроком у зусиллях України щодо зміцнення свого військового потенціалу. Однак він утримався від надання докладної інформації про нову балістичну ракету.

Ця заява послідувала за нещодавніми повідомленнями про те, що Україна задіяла у бойових діях новий «ракетний безпілотник» великої дальності «Паляниця», що наголошує на зосередженості країни на посиленні своїх наступальних можливостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FPV-дрони на оптоволоконному "прив'язі" невидимі для РЕБ, дальність польоту до 20 км.

В даний час Україна має тактичну балістичну ракету «Точка» радянської розробки, яка має дальність польоту 120 км, але низьку точність. Україна також розробила оперативно-тактичний ракетний комплекс «Гром». Комплекс «Гром-2» може вражати цілі з відривом до 500 км. Однак для потреб українських військових дальність модифікованої системи було збільшено до 700 км.

Хоча точні дані про нову балістичну ракету залишаються засекреченими, оголошення свідчить про зростаючу здатність України самостійно розробляти та розгортати передову зброю. Наприкінці 2023 року Міністерство оборони заявило, що Україна має гарні перспективи для виробництва ракет з дальністю польоту понад 1000 км, а проект фінансується виключно за рахунок державного бюджету та реалізується українською промисловістю.

Схожі матеріали:
👁 118
Категорія: Технології
Теги: балістична ракета, ракетний комплекс, зброя, гіперзвукова ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ