Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.07.2024

Український айтішник розповів, яке обладнання встановити у квартирі, щоб спокійно працювати при тривалих відключеннях електрики


Цей комплект резервного живлення дозволяє використати 2 кВт енергії при відключенні світла до 8 годин


інвертор

В Україні постійно відключають електрику на тривалий час, у зв'язку з цим багато хто обладнає свої квартири системами резервного харчування. IT фахівець Федір Савко, оскільки працюючи вдома йому потрібен постійно інтернет, розповів, який комплект допомагає йому довго обходитися без електроенергії із зовнішньої мережі.

Насамперед Федір радить підключити оптоволоконний інтернет. Щоби комп'ютер та інша техніка працювали без світла, він придбав комплект резервного харчування загальною вартістю 12 тисяч гривень.

У комплект увійшли:
  •  гелевий автомобільний акумулятор (АКБ) – 5-6 тисяч гривень;
  •  інвертор – 3-4 тисячі гривень;
  •  зарядний пристрій для акумулятора – 700-800 гривень;
  •  додаткові клеми – 250 гривень;
  •  трипозиційний перемикач для встановлення у щиток – 500 гривень;
  •  багатожильний кабель 3х2,5 – 50 гривень за метр.
 За словами Федора, цей комплект резервного живлення дозволяє йому використати 2 кВт енергії при відключенні світла до 8 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий високоточний керований 155-мм снаряд Katana може вражати цілі на дальності 60 км.

Він наголосив, що у нього постійно працює холодильник, а також заряджаються ноутбук та телефони. Крім того, при необхідності можна використовувати індукційну плиту, проте краще використовувати її мінімально, щоб не садити акумулятор. На випадок тривалішого вимкнення можна купити ще один акумулятор.

Федір повідомив, що вибрав саме таке джерело харчування, бо воно безпечніше і відносно дешеве. Устаткування підключив до вхідного електричного щитка і сховав у шафку, замаскувавши кабель.

Схожі матеріали:
👁 154
Категорія: Технології
Теги: інвертор, акумулятор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ