Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.11.2014

Всі медики знову стануть військовозобов’язаними


Медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву


Всі медики знову стануть військовозобов’язаними

МОЗ України спільно з Міноборони ініціює внесення змін до законодавства щодо військового обов’язку у частині визнання усіх медичних працівників військовозобов’язаними.

Медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву, повідомляє прес-служба МОЗ України.

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулись з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал.

Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», – зазначив в.о Міністра охорони здоров’я України  Василь Лазоришинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 18 листопада студенти зможуть оформити пільгові квитки через інтернет

Він поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні маємо прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів.

Однак, за словами очільника Міністерства, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.



Схожі матеріали:
👁 1208
Категорія: Актуально
Теги: облік, медики, мобілізаційний резерв, медичний персонал




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ