Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.07.2024

З клієнтами пробації обговорили переваги офіційного працевлаштування


Під час зустрічі підоблікові дізналися, що найбільша перевага офіційного працевлаштування – це економічні та соціальні гарантії


клієнти пробації

На запрошення пробаціонерів Гребінківщини цього тижня з підобліковими зустрілася очільниця місцевого відділення центру зайнятості Наталія Широкова.

Вона розповіла клієнтам пробації про переваги офіційного працевлаштування, обговорила з ними «підводні камені» неофіційних підробітків та поінформувала про вакансії, наявні в центрі зайнятості. Окрім цього пані Наталія з‘ясувала причини, які заважають клієнтам пробації працевлаштуватися офіційно (втрачений паспорт, відсутність реєстрації, неоновлені дані в ТЦК), і разом з ними напрацювала алгоритми вирішення цих проблем.

Під час зустрічі підоблікові дізналися, що найбільша перевага офіційного працевлаштування – це економічні та соціальні гарантії, визначені трудовим законодавством (заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою за мінімальну; право на оплачувану щорічну відпустку; право на оплату лікарняного; право на захист від незаконного звільнення тощо). Офіційна робота зараховується до страхового стажу і в майбутньому впливатиме на розмір пенсії. Також ті, хто були офіційно працевлаштовані та втратили роботу, можуть стати на облік у центрах зайнятості й отримати підтримку від держави.

Захід проведено з метою поглиблення юридичної обізнаності клієнтів пробації та формування в них законослухняного способу життя.

Лубенський РС №1 філії Центру пробації в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 119
Категорія: Актуально
Теги: Гребінка, пробація, Працівники пробації, Гребінківщина, центр зайнятості




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ