Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.08.2024

Заборона на вилов раків триває


Основна мета заборони – захистити членистоногих, адже у період другої линьки вони найбільш вразливі


вилов раків

З метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, з 5 серпня по 20 вересня на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України заборонено вилов цих річкових мешканців.

Основна мета заборони – захистити членистоногих, адже у період другої линьки вони найбільш вразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Триває процес линьки від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може продовжуватися до півтора місяця.

За вилов раків у цей період передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожну виловлену особину.

Довідково

Причиною линьки раків є їх ріст та розвиток. Час формування та зміцнення нового панцира може тривати від 1 до 1,5 місяця. Під час линьки членистоногі скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей та зябер. Линяють раки не у норах, а на відкритому просторі, тому в цей період вони менш всього захищені.

Вилов раків під час линьки може призвести до значного зменшення їхньої популяції, і як наслідок – втрата рівноваги водних екосистем.

Схожі матеріали:
👁 420
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: популяція раків, вилов раків




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ