Форум Grebenka.com
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Гребінківський форум » Форум Гребінки » Життя Гребінки » Висловіть свою думку (Про бддівництво церков у Гребінці)
Висловіть свою думку
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Середа, 26.01.2011, 13:50 | Сообщение # 1


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
На ім'я міського голови Федора Григоровича Мілевського надійшло дві заяви від настоятеля Свято-Пантелеймонівської церкви ієрея Валерія Савчука та настоятеля Свято-Миколаївської церкви священика Миколая про виділення земельних ділянок під будівництво церков.
Ми б хотіли почути думку жителів Гребінки з цього приводу.
Шановні жителі міста Гребінки! Як ви вважаєте, чи потрібно нам будівництво двох храмів у центрі міста? Ситуація з земельними ділянками склалася така. Священик Миколай проводить богослужіння у вагончику по вулиці Червоноамійській. 16 вересня 2009 року рішенням виконкому міської ради під забудову церкви їм була надана земельна ділянка площею 11,44 м2 по вул. Червоноармійській, 119. Але Свято-Миколаївська громада невдоволена таким рішенням, просить його відмінити і виділити земельну ділянку у центрі міста, можливо, по вул. Миру.

Релігійна громада на честь святого Великомученика і цілителя Пантелеймона проводить богослужіння в храмі-каплиці, яка знаходиться в приміщенні вузлової лікарні. Члени громади вважають приміщення замалим і хочуть побудувати церкву, для якої просять виділити земельну ділянку в центрі міста, а саме по провулку Спортивному, між залізничною лікарнею та школою, навпроти спорткомплексу.

Хочеться дізнатися ставлення гребінківців до такого будівництва. Чи, можливо, у гребінківців є й інші думки чи пропозиції. Земля на будівництво церков буде виділена, згідно закону, а от місце їх розташування - це те питання. Тож висловіть свою думку.

 
Karat
Дата: Вівторок, 15.02.2011, 01:18 | Сообщение # 2


Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
На "деповському" селищі люди теж живуть. Людям похилого віку до вул.Миру так само далеко як і до пр.Спортивного. Якщо ні, то варто "подумати" про будівлі які розпадаються, під ними теж є площа землі (територія харчосмакової фабрики, телеательє, територія біля НГЧ-8 та СШ №4, поряд з ветлікарнею на вул.Садовій, на території між магазином АВС і будинком по вул.Радянській,11(тобто початок пров.Сільськогосподарського).
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Вівторок, 12.04.2011, 11:03 | Сообщение # 3


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Людям треба змінити себе, в першучергу
Я вважаю, що людям треба, в першу чергу, подумати про храм у душі, треба змінити себе, навчитися робити один одному добро, дякувати Богові, що ми живемо на такій прекрасній землі. Люди висловлюють думку побудувати замість храму будинок для багатодітних родин. Це хороша ідея, я її підтримую.

К.І.Коркішко.
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Вівторок, 12.04.2011, 11:05 | Сообщение # 4


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Я за віротерпимість
Я вирішив висловити свою думку і обгрунтувати ЇЇ. Коли влітку 2009 відкрилась церква Київського патріархату, я став ходити до неї. Це Свято - Миколаївська церква, службу в ній проводить молодий енергійний священик Миколай. Нічого, що богослужіння проходить у переобладнаному вагоні. Тепер є перспектива спорудження храму, щоб у ньому помістилися всі прихожани нашої церкви. Ми сподіваємося на виділення земельної ділянки під будівництво храму. Звісно, що кожна людина вибирає ту церкву, у якій їй зручно молитися, уякій вона знаходить духовний спокій. Але ми повинні розуміти ще і те, що всі ми діти Божі, і хотілося, щоб між нами, православними християнами, було більше віротерпимості. Я часто думаю над тим, якби люди прагнули жити по Божим заповідям, робити один одному тільки добро, любити один одного, - яке було б прекрасне життя.

Прихожанин Свято - Миколаївської православної
церкви Київського патріархату Петро Лавренчук.

 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Вівторок, 12.04.2011, 11:07 | Сообщение # 5


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Добра справа і людям, і Богу угодна
У нас є простора церква, добре обладнане приміщення, яке хоч і не знаходиться в центрі, але є окрасою Гребінки. В Загребеллі є капличка. Гребінка - місто невелике. Людей у церкві завжди багато. Як важко було будувати церкву, скільки коштів пішло. Люд и допомагали та спонсори. Спасибі всім, хто допомагав. Зараз більшість проти, щоб будувати дві церкви у маленькому містечку. Якщо у бюджеті міськради є кошти, то краще б збудували житловий будинок для багатодітної молодої родини. Може б і населення долучилося до доброї справи, ад же меценатство відрод жується. Молода родина буде задоволена і їхні діти - теж.

Можливо, нова влада подбає і про роботу молодим людям, побудує завод чи фабрику. Оце б була добра справа. А церква у Гребінці вже є. *

М.Марченко
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Вівторок, 12.04.2011, 11:10 | Сообщение # 6


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Храм має бути тільки у центрі міста
В зв'язку з тим, що Богослужіння нашої релігійної громади проводяться в примітивному храмі - капличці, яка розміщена в приміщенні залізничної лікарні, і не відповідає потребам сьогодення, ми підтримуємо план побудови нового храму, запропонований настоятелем ієреєм Валерієм Савчуком. Ми бхотіли, щоб храм був побудований поряд із залізничною лікарнею, з фасад ом на перевулок Спортивний. Таке розміщення архітектурно - духовної споруди буде окрасою нашого міста та буде мати зручність для його відвідування віруючими в будь - яку пору року. Саме відкриття храму планується приурочити семи- десятиріччю визволення міста Гребінки від німецько - фашисггських загарбниківта увіковічнення пам'яті тж залізничників, які загинули у цій кривавій війні. Будемо покладати надію, що з ласки Божої і при підтримці залізничних установ та організацій ми отримаємо таку духовну споруду.

За дорученням релігійної громади прихожанин І. Жила.
 
Admin
Grigoria Slipak
Дата: Четвер, 14.04.2011, 09:59 | Сообщение # 7


Группа: Администраторы
Сообщений: 58
Статус: Offline
Чи потрібно будувати ще дві церкви в місті Гребінка?
В нашому місті стоїть величавий, красивий, гордість нашого міста і району Свято-Георгіївський храм. Будувався з тим, щоб всі бажаючі відвідати і почути Богослужіння, вільно в ньому почувалися. Будь ласка, двері храму для всіх відкриті, але відвідують його одиниці. Взимку холодно. Чи не ліпше було б допомогти з опаленням, довести до кондиції цей довгоочікуваний Богом даний храм. Побудували на святому місці, де відчувається Божа благодать, де сотні років тому благословенна Гооподом Богом. На цьому місці на початку 17-століття була побудована дерев'яна церква лубенським полковником Леонтієм Свічкою, а в 1810 році вже кам'яна церква І.А. Горбовським, надзвичайно красивої архітектури, якісної кладки, якій би не було віку.

Але якась байдужа до всього святого сила знищила цю красу. Сподіваємось, що наш храм стоятиме віки, що ні в кого рука не підніметься на гріх, на злочин. Ще при радянській владі ми всі їздили у віддалені церкви нашої області, бо хотілося почути духовне слово і чудодійні церковні наспіви, і хоч втрачали свій вихідний день, на душі було світло і радісно. А колись з усіх куточків України, навіть Росії, йшли пішечки прочани до Золотоверхих храмів Київграда, до другого Єрусалиму.

Це були дійсно віруючі люди, яким відстань була тільки зняттям гріхів, яких у нас вдосталь, і невже нам потрібні ще церкви, коли частина наших мешканців іще відвідують молитовні будинки?

Храм побудувати - не поле перейти. Ми будували майже сім років, з великими потугами, з непорозумінням, з недостатками, неприємностями, з крадіжками і недоспаними ночами. Ось двадцятий рік пішов, як господарює в нашому храмі Митрофорний протоієрей отець Стефан. Він нагороджений високою нагородою Митрою, що означає собою терновий вінок на голові Ісуса Христа. Нагород жують такою нагородою заслужених священиків за невтомну працю, віддану Господу Богу, церкві.

Наш храм для всіх відкритий. Прихожани, не бійтеся, що пройдетесь трішки більше. Це навіть користь і для душі, і для здоров'я. Адже наш Свято - Георгіївський храм на святому місці. Це наше Небо на Землі, це духовна здравниця. А Господь Бог для всіх єдиний, і він з нами. Будь ласка, не забувайте доріжки до нашого Свято - Георгіївського храму, місця всім вистачить. Було б добре, щоб виділили автобус в неділю о 9 ранку і о 12 дня. Для мирян все ж було б дешевше, ніж платить таксистам.

Марія ПАСТРОМА, від імені прихожан.
 
Lena
Лена Калашникова
Дата: Понеділок, 26.12.2011, 23:23 | Сообщение # 8


Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Статус: Offline
Отих би грошей, які нагрів на нашому місті колишній начальник НГЧ, продавши незаконно свій приватизований 5-и кімнатний палац, хватилоб не на одну церку. booze
Але "хтось же" дозовлив цю махінацію провернути? Хай тепер і шукає кошти. І не розказує людям байки що немає грошей. 40 штук зелених така ціна із нічого.
cry cry cry eek batman
 
Karat
Дата: Четвер, 05.01.2012, 00:41 | Сообщение # 9


Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
Церква повинна бути в місті, але не йти до "ВАТІКАНУ". Цікаво, робити немає де, а церквушки як гриби після дощу...
 
Гость
Дата: Неділя, 11.11.2012, 12:14 | Сообщение # 10


Группа: Гости





зачем эта совершенно бессмыслення затея со строительством! Толку с того что много наставили церквей по всей украине а пробуждения духовного так и не произошло как кадили истуканам в древности точно также
жгут свечи и сейчас. Как были люди темными так и остались ничего незнающими как были черствыми так и остались непробужденными совершенно незнающими даже то что в Библии говорится ,а настоятели делают свой бизнес особенно в крупных городах но никто из них не работает в качестве проповедников или лекторов. какай смысл ходить в такие храмы где
человек не может получит исчерпывающие ответы на свои духовные вопросы? Людишки идут приносят свои кровные деньги на то на се а попы ведут закулисную жызнь-жыреют.Покажите мне тощего попа да они все разжиревшие как они только пост /тост/ соблюдают?
где в православном храме дают даром библию чтоби человек постигал истину или предоставляют возможность ее изучить?
 
Гость
Дата: Понеділок, 17.12.2012, 18:36 | Сообщение # 11


Группа: Гости





Ага потрібна, потрібна. Батюшка на вул пархоменка відгрохав будинок із масандрою на Ваші кошти, в цьому році, так, що давайте жертвуйте і далі, а то на черзі внутрішні ремонти, підключення газу і таке інше. Життя тільки "покращується" лікарня одна нормальна і та плата стала, діє програма реформування сільських та місцевих шкіл, які закриваються (не рентабельне понімаєте це діло для держави), а от цееерква, ви що! так, що давайте, носіть і далі свої останні кошти
 
Українські новини
Дата: Вівторок, 18.12.2012, 00:46 | Сообщение # 12


Группа: Гости





Мабуть стільки церквів та кладовищ, як навколо Гребінки немає ніде. Давайте ще одну збудуємо прямісінько в ценрі міста, бо більше ж нічого будувати. Все є.
 
Гость
Дата: П`ятниця, 24.01.2014, 16:51 | Сообщение # 13


Группа: Гости





ЛЮДИ ДОБРЫЕ! НЕ ПУТАЙТЕ ГРЕШНОЕ С ПРАВЕДНЫМ!
ВО-ПЕРВЫХ ...церковь православная у нас одна...Свято -Георгиевская,ещё есть капличка сВ.ВЕЛ.Пантелеймона.

Всё остальное -это секты и раскольники.Люди не зная идут заказывают требы...просят похоронить,святят Паски...и т.д..А БЛАГОДАТИ НЕТ ,ПОТОМУЧТО ОНИ РАСКОЛЬНИКИ.

ПОТОМ ПРОСЯТ НАШИХ ПРАВОСЛАВНЫХ БАТЮШЕК ПЕРЕПЕЧАТЫВАТЬ.,

а насчёт второй Церкви ,так это для нашего с Вами удобства.

Например...приехали люди автобусом в базарные дни,а до Церкви не успеть--автобус...не будет ждать ,а здесь тебе и записочку за родных ,и свечку купить ,и заказать...

И никто не написал ,что в холод в Церкви выстоять тяжело,на отопление средств нет.

Лучше бы на гуляниях(посвящ.например Дню города) поменьше фейерверки устраивали

без этого можна обойтись ,или на крайняк пустили по городу автобус,уже не один бы купили.

Да поменьше этих сектантов разводили.
 
Гость
Дата: Вівторок, 28.07.2015, 12:28 | Сообщение # 14


Группа: Гости





Зразу видно троля з  московського патриархату
 
Роман
Роман
Дата: Четвер, 25.02.2016, 14:14 | Сообщение # 15


Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Статус: Offline
Краще б школи будували.
 
Williamrof
Дата: Неділя, 18.11.2018, 18:48 | Сообщение # 16


Группа: Гости





Одного православного храму в нашому місті достатньо з головою.
 
Гість
Дата: Субота, 27.07.2019, 06:56 | Сообщение # 17


Группа: Гости





Краще збудуйте казіно. Гребінка ще відстає в цьому
 
Гребінківський форум » Форум Гребінки » Життя Гребінки » Висловіть свою думку (Про бддівництво церков у Гребінці)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: