Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.04.2010

Життя в щоденних турботах та піснею в серці



Життя в щоденних турботах та піснею в серці

Як не склалася б доля, для кожного найріднішим залишається той куточок, де він народився, де пройшло дитинство. Багато всього випало на долю сіл Овсюки та Покровщина Гребінківського району, а відтак і на долю їхніх мешканців.

Днями села, які мають майже 400-річну історія, відсвяткували свій день народження. Відзначати його – давня традиція. А на свято завжди запрошують ветеранів війни та праці.

Овсюки – козацьке село. Річка Оржиця, на якій воно розташоване, колись була повноводною. Нею, у той час, мандрували на своїх човнах козаки.

На честь козаків названо і околиці села: Галаганівщина, Денисівщина... Є в Овсюках і Троїцька церква, збудована в 1848 році. Мешканці села пишаються своїм козацьким минулим.

Протягом багатьох років у селі функціонував колгосп «Україна». 30 років поспіль його очолювала Ганна Миколаївна Попович. Саме за її головування як господарство, так і село досягло свого найвищого розвитку.

Саме тоді у село прийшов газ, заасфальтували дороги, побудували школу, дитячий садок на 100 місць, амбулаторію, аптеку, магазини. За досвідом до колгоспу-мільйонера їхали не тільки з різних куточків СРСР, а й з інших країн.

Пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» запалив серця шанувальників української народної пісні й танцю не в одному куточку нашої держави. Тільки за минулий рік колектив дав 86 концертів. А після цього виступу в Овсюках його запросив на Миколаївщину меценат Микола Ворона.

Отак і живуть мешканці Овсюків та Покровщини у щоденних турботах, але з піснею у серці. Недарма вони нащадки козаків.








Схожі матеріали:
👁 1717
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ