Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.08.2011

У Гребінці з аптек пропали презервативи



У Гребінці з аптек пропали презервативи

Гребінчан чекає подорожчання презервативів щонайменше на 20%. Кабмін своєю постановою виключив презервативи зі списку товарів, які не обкладаються податком на додану вартість.

 - Відсутність або подорожчання презервативів призведе до збільшення кількості абортів та ВІЛ-інфікованих, - каже фармацевт однієї з аптек міста. – В нашій аптеці із сьогоднішнього дня презервативів немає у продажу – їх забрали на переоцінку.

Мешканці міста по-різному ставляться до такої новини.

Гребінчанка Валентина говорить, що вона від цього ніяк не постраждає.

 - Я заміжня і презервативами не користуюсь. Статевий партнер в мене один – це мій чоловік. Ми повністю довіряємо один одному і презервативів не купуємо, - каже вона.

 А от студент Юрій розчарований цим.

 - Я регулярно купую презервативи в аптеці. Сьогодні, зайшовши в аптеку, я був неприємно вражений їх відсутністю. Якщо знайду їх в іншій аптеці, то обов’язково скуплю всі, що залишилися.

Від подорожчання постраждає молодь

 За останні роки значно збільшилися продажі презервативів. Зараз набагато більше дівчат без сором'язливості заходять в магазин чи аптеку за презервативом – напевно, почали думати про своє здоров'я. Та й за статистикою ВІЛ-СНІДом більше інфікуються жінки.

 Якби уряд повідомив раніше про виключення презервативів зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються податком на додану вартість, напередодні першого серпня аптеки могли б створити стратегічний запас презервативів,  тоді б їх вистачило на довший термін, люди могли б їх закупити. Ті ж, які були завезені з першого числа, моментально повертаюся постачальнику – на переоцінку.

Літо - сезон презервативів

 Найцікавіше, що навіть не всі фармацевти чули про постанову уряду. А ті, що чули, не знають, як довго чекати на появу презервативів із новими цінами. В тих місцях, де вони закуплялися за старими цінами, піднімати на них ціну не мають права, однак і це не виключено.

 Продавці конфіскованих презервативів взагалі відмовляються коментувати цю ситуацію. Єдине, що вдалося почути - всі питання до уряду.

 - Літні місяці, як і свята - це пік використання презервативів. Особливо серпень – місяць відпусток та романів, - каже фармацевт аптеки міста. – В нашій аптеці найбільшою популярністю користуються презервативи Lex та Inotex. Особливо класичні та супертонкі.

Довідка

 За даними фонду «АнтиСНІД», Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. Щодня від СНІДу в нашій країні помирає вісім осіб. Найпоширеніший шлях зараження – через статевої контакти з ВІЛ-інфікованим. Порівняно з 2001 роком кількість офіційно зареєстрованих хворих на ВІЛ збільшилася на 139 764 особи. Лише третина ВІЛ-інфікованих в Україні знають, що вони є носіями вірусу імунодефіциту і тому можуть бути чинниками поширення хвороби.

Схожі матеріали:
👁 2204
Категорія: Здоров'я
Теги: презерватив, фонду «АнтиСНІД», Гребінка, Секс, захист, віл, аптека, снід, фармацевт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ