Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.11.2011

Спеціалістами Гребінківського РА УМНС України в Полтавській області проведено захід з безпеки життєдіяльності



З безпекою дружи - здоров'я своє бережи

Життя людини в разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпеки значною мірою залежить від уміння застосовувати засоби захисту і правильно діяти в екстремальних умовах. Проблема захисту людини від небезпек в різних умовах її проживання виникла одночасно з появою на Землі наших далеких предків.

На світанку людства це були небезпечні природні явища, представники біологічного світу. З часом почали виникати небезпеки, творцем яких стала сама людина. Зараз людина найбільше потерпає від нею ж створених небезпек.

Статистика свідчить, що найбільше людей гине і стає інвалідами та хворими в результаті небезпечних ситуацій природного, техногенного, біологічного характеру. Щоб захистити себе від несприятливих факторів та шкідливих речовин, людина має володіти необхідними знаннями, уміннями, навичками поводження в екстремальних ситуаціях. Починати таку роботу варто вже з дошкільного віку.

Питання охорони життя і здоров'я дітей завжди було в центрі уваги в роботі ДНЗ «Теремок». Наразі актуальність цього питання зросла. Екологічні проблеми в нашому суспільстві, несприятливе довкілля, забруднення повітря, води, продуктів харчування, негативно позначаються на здоров'ї людини. Особливо великої шкоди ці негативні чинники завдають здоров'ю дітей.

З 31.10 по 05. 11. 2011 р. в ДНЗ «Теремок» проходив «Тиждень безпеки дитини». Навчально - виховна робота в дитячому садку була спрямована на:
• формування в дітей розуміння цінностей власного життя і здоров'я;
• формування уявлень про стихійні природні явища, як - от землетрус, повінь, буря, ожеледиця, гроза, град;
• ознайомлення дітей з їх природою, характерними ознаками, негативними наслідками;
• виховання відчуття небезпеки щодо вогню, електричного струму;
• вивчення правил протипожежної безпеки, вміння швидко й правильно знаходити вихід із небезпечної ситуації;
• формування уявлень про небезпечні для життя людини отруйні рослини, ягоди, гриби та вміння реалізовувати набуті знання у природному оточенні.
За даний період проводились такі заходи: заняття, спостереження та цільові прогулянки, бесіди та розглядання ілюстрацій, дидактичні ігри та вправи, сюжетно - рольові ігри, ігрові ситуації, читання художньої літератури, екскурсія.

В кожній віковій групі знаходяться куточки «Безпека дитини», де вихователі систематично поновлюють матеріали з розділів: «Дитина серед людей», «Предмети навколо нас», «Дитина і вулиця», «Дитина і природа», «Здоров'я дитини». Змістовну бесіду для дітей з безпеки життєдіяльності провів провідний спеціаліст Гребінківського РА УМНС України в Полтавській області В. А. Баранівський.

Він звернув увагу дітей на те, яка небезпека криється при спілкуванні з чужими людьми; в невмілому, безвідповідальному користуванні предметами, які знаходяться навколо нас та неправильному їх зберіганні; в орієнтуванні дітей у правилах дорожнього руху; надав уявлення про небезпечні природні явища, об'єкти природи; сформував знання дітей про певні небезпечні ситуації, які можуть загрожувати здоров'ю та життю, навчав прийомів самодопомоги.

В дошкільному закладі серед груп проводився творчий конкурс на тему: «Безпека життя і здоров'я дитини». Діти проявили свої здібності в малюванні, конструюванні, ліпленні. Старша група ДНЗ «Теремок» відвідала пожежно - рятувальну частину Гребінківського відділення ГУ МНС, де працівники особового складу 1 караулу Є. С. Мазняк, В. Г. Бабенко провели цікаву екскурсію.

Діти мають свідомо ставитися до власного життя та здоров'я. Тому головним напрямом роботи в дошкільному закладі є виховання у дітей бажання піклуватися про своє здоров'я, а також формування уявлень про можливі небезпечні ситуації, відпрацювання у старших дошкільників стереотипів поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.

Оволодіння цими знаннями допоможе дітям повніше реалізувати свій потенціал, виховати бережне ставлення до власного життя та здоров'я, а також гуманне ставлення до людини, яка захворіла чи потрапила в біду.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1846
Категорія: Новини Гребінки
Теги: здоров'я, життя, РА УМНС, безпека, охорона життя, пожежа, людина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ