Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.11.2012

Лубенська ОДПІ: Впроваджуємо Європейську модель оподаткування


Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ, звертається надати свої пропозиції по вдосконаленню державної податкової політики


Лубенська ОДПІ: Впроваджуємо Європейську модель оподаткування

Нещодавно Гребінківські податківці провели зустріч з представниками бізнесових структур району та підвели підсумки роботи за 10 місяців поточного року, визначили практичні заходи реалізації завдань, що поставлені перед ДПС України до кінця 2012 року.

Заступник начальника ОДПІ – начальник Гребінківського відділення Павло Сушко проінформував, що  збір платежів до  Державного бюджету України  за  січень - жовтень цього року склав 2 976.1 тис. грн., що становить 130.1 відсотки доведеного завдання, до місцевого бюджету зібрано 31 631.0 тис. грн., або 109.5%.

«Як свідчать наведені показники, картина в цілому позитивна, але поряд з цим ще не всі резерви нами використані. Кожний спеціаліст податкової служби повинен прикласти максимум зусиль для виконання визначених планових завдань по наповненню бюджету.», -  наголосив П. Сушко.    

Заступник начальника ОДПІ зазначив, що Україні потрібна сучасна європейська модель оподаткування. Завдання податківців -  сформувати дієздатну податкову систему європейського зразка - як за формою, так і за суттю. Державна податкова служба України розпочала проведення кампанії щодо збору та узагальнення пропозицій для формування Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 рр.

Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ, через засоби масової інформації, звертається до юридичних та фізичних осіб – підприємців надати свої пропозиції по вдосконаленню державної податкової політики.

Пропозиції можна надати особисто, направити поштою, опустити в спеціальні скриньки, які знаходяться в приміщенні Центру обслуговування платників податків Гребінківського відділення, а також направити на єдиний веб-портал ДПС України „Пропозиції  щодо вдосконалення державної податкової політики”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: Завдяки активній громадській позиції до бюджету додатково надійшло 5,2 тис.грн.

Голова спілки підприємців Гребінківщини Ю.В. Сироватка запропонував внести пропозиції до ДПС України щодо вдосконалення державної податкової політики в питанні зменшення кількості податків, в першу чергу за рахунок ресурсних платежів, податкові зобов'язання за якими незначні для бюджету, але віднімають багато часу та зусиль підприємців на розрахунок податкових зобов'язань та заповнення звітності.

А також доповнити ст. 292 Податкового кодексу України нормами, згідно з якими не є доходом платника єдиного податку:
 - власні кошти, внесені на розрахунковий рахунок;

 - основна сума коштів, розміщених на депозит і повертається на розрахунковий рахунок у зв'язку із закінченням депозитного договору;

 - повернута на розрахунковий рахунок сума коштів, яка раніше надавалася платником єдиного податку іншому суб'єкту господарювання у вигляді фінансової допомоги.
На закінчення начальник відділення звернув увагу на те, що податківець має стати партнером платників податку у справі наповнення бюджету держави. Роз’яснення, консультування, допомога у підготовці звітності мають стати, основною формою роботи податкової служби, особливо це стосується роботи з малим бізнесом, фермерськими та селянськими господарствами, фізичними особами, які мають стати надійним фундаментом національної економіки.

Лубенська ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1612
Категорія: Освіта
Теги: бюджет, податківці, Лубенська ОДПІ, Оподаткування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ