Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.01.2024

60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові


26 літрів донорської крові можуть врятувати понад 100 життів: на Полтавщині поліцейські здали кров для захисників та захисниць


60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської кровіПонад 60 поліцейських Головного управління поліції Полтавщини долучилися до здачі крові, необхідної для поранених захисників та захисниць.

Донацію провела бригада Полтавської обласної станції переливання крові на базі медичної установи системи Міністерства внутрішніх справ України.

Лікарка-терапевт відділу комплектації донорських кадрів обласної станції переливання крові Анастасія Опішнян наголосила, що донорство зараз є важливим, як в тилу, так і на фронті. Лікарка каже:

«Завжди є люди, які потребують крові. Відтак «банк» крові потрібно постійно наповнювати. Донорами можуть бути здорові люди віком від 18 до 60 років без ознак ГРВІ, протипоказань та хронічних захворювань (з вагою не менше ніж 50 кг). Усі охочі можуть здати кров за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 23 (в робочі дні з 08:00 до 14:00)».

Як зазначила координаторка заходу – начальниця лікарні з поліклінікою державної установи МВС Євгенія Сергата, у кожного донора взяли по 450 мл крові. У підсумку бригада центру переливання крові зібрала 26 літрів рідкої сполучної тканини, що допоможуть в умовах війни врятувати понад 100 життів.


60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові
 

Євгенія Сергата розповіла як потрібно готуватися до процедури донації:

«За добу до здачі крові потрібно добре виспатися – гарний відпочинок впливатиме на якість крові! Не можна палити та вживати алкоголь. Із собою потрібно взяти паспорт (ID-карту), реєстраційний номер облікової картки платника податків. Перед донацією слід зареєструватися, випити гарячий солодкий чай та здати необхідні аналізи для визначення медичних показників».

Бригаді обласної станції доводиться щодня працювати на нових локаціях, щоб задовольнити потреби медустанов. Фахівці кажуть, що попит зараз великий, але й охочих допомогти теж чимало.

З-поміж таких активних донорів, які постійно роблять свій внесок до «банку» крові, капітан поліції Павло Сипітий та капрал Євгенія Міщенко.

60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові
 

Павло, який є донором вже понад 4 роки вважає, що донорство – це своєрідний донат в обороноздатність країни та у здоров'я українців. Тому без вагань підтримав ініціативу керівництва обласної поліції.


60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові
 

Євгенія Міщенко також вважає своїм обов’язком долучитися до заходу, що має користь для захисників, які ризикують власним життям задля Перемоги.

Керівництво поліції Полтавщини висловлює вдячність працівникам Полтавської обласної станції переливання крові за те, що попри колосальне навантаження вони знайшли можливість організувати донацію спільно з Головуправлінням поліції та медзакладом системи МВС.


60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові


60 поліцейських Полтавщини здали 26 літрів донорської крові
 

Начальник обласної поліції Євген Рогачов підкреслив:

«Кожен з нас повинен зробити власний внесок у Перемогу, використовуючи усі можливості. Один зі способів допомогти – здати кров, потрібну для порятунку людських життів».
 


Схожі матеріали:
👁 500
Категорія: Суспільство
Теги: донори, кров, поліція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ