Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.02.2014

Андрій Черненко з Гребінківщини віддав душу й тіло за свободу українського народу (ВІДЕО)


Андрій на Майдані був з перших днів


Історія одного із Небесної сотні: дружина Андрія Черненка з Полтавщини прохає допомогти з’ясувати подробиці загибелі чоловіка  

Наш земляк із Гребінківського району Андрій Черненко віддав душу й тіло за свободу українського народу. Він один із Небесної сотні, загинув у столиці від снайперської кулі. У 35-річного Андрія залишилась дружина та донечка Яна, якій днями виповнилось лише 8 місяців.

Андрій на Майдані був з перших днів.

– Він з самого початку відвідував Майдан у Києві, – розповідає Олена Олійник,  друг дитинства. – СТО, де він працював, знаходилось недалеко від місця подій. Тож Андрій часто ходив туди після роботи. Його не стало ще у вівторок, 18 лютого. Того вечора він не повернувся додому. Дружина йому постійно дзвонила, та Андрій не відповідав. Шукали його дуже довго. Знайшли лише наступного дня, 19 лютого, – уже мертвого. Загинув Андрій від снайперської кулі.

Обставини загибелі Андрія невідомі. У Слободо-Петрівській сільраді говорять, рідні мало що про це розповідали.

– Рідні його, мабуть, дуже за все це переживали і боялись чогось, тому всім спочатку говорили, що він йшов з роботи і в нього влучила куля, – твердить Світлана Єфременко, секретар сільради. – Та коли  всі прийшли на поховання, і побачили, що ручечки Андрія в сажі й все... – ми зрозуміли, що насправді було не так. Річ у тім, що він і сам не признавався, що туди мотався.

З повідомлення  у соцмережах, можна зрозуміти, що дружина Андрія Черненка дійсно мало що знає про подробиці загибелі чоловіка. Адже  попросила у Євромайдану SOS допомогти з’ясувати обставини смерті чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Головою Полтавської облради обрали Петра Ворону

– Мені потрібна ваша допомога для з'ясування обставин смерті мого чоловіка. Хочу знати, як він провів останні години свого життя, хто був з ним поряд. Мені відомо тільки те, що з 21.30 18 лютого він був на Майдані і о 22.30 він вже не відповідав на телефон. Знаю, що вночі – був доставлений до 17-ї лікарні, де лікарям не вдалося врятувати його життя. Може відгукнеться хтось, хто віз його до лікарні, або був з ним поряд на Майдані.

Він був одягнений у сіро-чорну мотоциклетну куртку і біло-сірі «мілібарі» штани, на голові – темно-сірий шолом. Буду вдячна за будь-яку інформацію, – йдеться у зверненні дружини загиблого.





Подруга сім’ї Черненко Олена Олійник у розмові із журналістом зазначила, що Андрій,  скоріш за все, входив до загонів самооборони.

Поховали його на минулих вихідних у рідній Слободо-Петрівці.

– На похорон з’їхалось дуже багато людей з різних райцентрів Полтавщини, – говорить Світлана Євременко. – Були і представники Майдану. Під час поховання нашого Героя співали Гімн України.

Також секретар сільради  додали, що за життя про Андрія Черненка в рідній Слободі-Петрівці відгукувались лише як про порядну та дружелюбну людину.

До речі, Верховна Рада ухвалила постанову про присвоєння звання Герой України загиблим активістам

22 лютого в селі Слободо-Петрівка, відбулось поховання Героя України Андрія Черненка



Схожі матеріали:
👁 3298
Категорія: Суспільство
Теги: Київ, Слободо-Петрівка, майдан, Андрій Черненко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ