Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.12.2010

Автомобілям з областей хочуть заборонити пересування по Києву



Автомобілям з областей хочуть заборонити пересування по Києву

Київська влада має намір заборонити в'їзд і пересування по місту автомобілям з регіональними номерами. Таким чином у столиці збираються боротися з пробками.

Власники авто, чий номер починається з літер АА (київські номери), можуть їздити нормально. Нововведення зачепить тих, у кого на номерах написано АІ (Київська область) та інші буквені позначення.

Передбачається, що, в'їхавши в місто, приїжджі мають залишити машини на будь-якому з семи "уловлюючих" паркінгів, розташованих на всіх стратегічних напрямах, і пересісти в громадський транспорт.

Перший паркінг на Святошині почнуть будувати вже в новому році. Стоянки будуть розраховані приблизно на тисячу авто, повідомляє ТСН.

"З 2011 року проект втілиться в життя! КМДА вже розпорядилася про 7 ділянок", - заявила заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Ірина Догадаєва.

При в'їзді до міста або біля метро встановлять покажчики, що рекламують зручні стоянки і показують, як до них проїхати. Поруч збираються будувати ТРЦ і супермаркети. А щоб остаточно схилити автомобілістів до нової системи, їм запропонують знижки на громадський транспорт. Наскільки дешевше для іногородніх стануть метро і маршрутки, поки вирішується. Також ініціаторам поки складно назвати ціну паркомісця. Але в "Київтранспарксервісі" кажуть: якщо розцінки відлякають водіїв, ціну знизять.

Про санкції для приїжджих, які не захочуть залишати свої машини, поки не йдеться. Догадаєва запевняє, що вони розраховуватимуть на свідомість водіїв, а також спробують зробити все так, щоб люди самі хотіли користуватися новою системою.

Нагадаємо, 22 січня 2009 року Київська міськрада ввела плату за в'їзд на територію столиці не зареєстрованих у місті, тобто транзитних автомобілів. Плата була скасована в квітні 2009 року на вимогу прокуратури Києва.

Схожі матеріали:
👁 1158
Категорія: Суспільство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...
На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти... На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти...
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ