Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.05.2024

Битва за воду: як Гребінка живе без стабільного водопостачання


Про стан водопостачання у Гребінці та шляхи вирішення проблеми говорили на сесії Гребінківської міської ради


як Гребінка живе без стабільного водопостачання43-я сесія Гребінківської міської ради VІІІ-го скликання відбулася 29 травня, в приміщенні міської ради. На початку засідання міський голова В.І.Колісніченко зачитав імена героїв-земляків, які віддали своє життя за Україну. Присутні вшанували загиблих Хвилиною мовчання. Від Гребінківської громади мобілізовано до війська близько 600 чоловіків, 34 чоловіка зникло безвісти, троє знаходиться в полоні.

Про це пише видання "Гребінчин край".

Віталій Іванович вручив представнику Гребінківської добровольчої сотні тактичні навушники, які були придбані за кошти міської ради на суму 61 тис.грн.

Про стан забезпечення мешканців Гребінківської громади водою інформував перший заступник міського голови В.М.Зінченко.

«Хоча інформувати про стан справ з водопостачанням у Гребінці повинен Відокремлений підрозділ Харківської дирекції Укрзалізниці», – сказав Володимир Миколайович.

Адже вже два роки тривають бюрократичні процедури, які унеможливлюють передачу водопровідно-каналізаційної мережі з балансу Укрзалізниці на баланс Гребінківської міської ради.

Для цього потрібне рішення Кабінету Міністрів. Володимир Миколайович докладно розповів про потреби населення міста та про можливості їх реалізації. Гребінківське БМЕУ, яке забезпечує містян водою, через недотримання умов видобутку, має право видобувати обмежену кількість води.

У Гребінці видобувають 1350 кубів води, тоді як необхідно видобувати 2000 або 2200 кубів води. На сесії депутати обговорювали і заборону використовувати воду для поливу, і графіки відключень води, і говорили про будівництво свердловини на північній стороні міста.

Та поки не буде спеціальних дозволів від Міністерства, ніяких робіт проводити не можна.

Депутати затвердили розпорядження міського голови про надання матеріальних допомог відповідно до програм Гребінківської міської територіальної громади. З початку року Гребінківською міською радою надано матеріальних допомог на суму 603тисячі 518грн, військовослужбовцям та членам їх сімей видано 1 млн 262 тис.грн, породіллям – 200 тис.грн.

Своїм рішенням депутати затвердили розпорядження міського голови щодо передачі матеріальних цінностей та затвердили акт приймання-передачі будівлі із спільної власності територіальних громад Лубенського району у комунальну власність Гребінківської міської територіальної громади.

Також затвердили Акт приймання-передачі автомобіля ВАЗ 21213 із державної власності Лубенської районної державної адміністрації до комунальної власності Гребінківської міської територіальної громади на баланс виконавчого комітету Гребінківської міської ради.

Депутати проголосували про передачу об’єкта нерухомого майна в оперативне управління відділу культури і туризму. Начальниця відділу освіти Гребінківської міської ради запропонувала депутатам внести зміни до Положення про грошові винагороди педагогічним працівникам, учням – переможцям та призерам. Депутати проголосували про призначення щомісячної стипендії у розмірі 3000 гривень учням-переможцям ІІІ обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін; учням – переможцям ІІ обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Малої академії наук України; вихованцям ДЮСШ – переможцям міжнародних, всеукраїнських спортивних змагань, членів збірних команд України, переможцям та призерам чемпіонатів України першої ліги в командних видах спорту. Цього разу депутати призначили стипендію в розмірі 3 тис.грн. з 1 травня по 31 серпня спортсменкам Гребінківської ДЮСШ: Ю.В.Великій, С.А.Чумарній, А.Е.Тарасенко.

Депутати внесли зміни та доповнення до Програм Гребінківської міської територіальної громади,
внесли зміни до показників бюджету Гребінківської міської територіальної громади на 2024 рік,
внесли зміни до структури апарату Гребінківської міської ради та її виконавчих органів, їх загальної чисельності. У відділі «Центр надання адміністративних послуг» ввели 1 штатну одиницю адміністратора , в зв’язку з відкриттям паспортного столу.

Депутати розглянули звернення щодо надання дозволів на розробку документації із землеустрою, затвердили документацію із землеустрою.

Також на сесії проголосували про поновлення, заключення, внесення змін до рішень, внесення змін до договорів оренди, надання земельних ділянок в користування, припинення права користування та про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди яких підлягає продажу на земельних торгах у формі аукціону окремими лотами.

Додатково депутати внесли зміни до рішення 17 сесії Гребінківської міської ради 7 скликання від 18.02.2019 року № 565; внесли зміни до Програми розвитку освіти Гребінківської міської територіальної громади на 2022-2026 роки ; та внесли зміни до Програми «Реалізації Концепції допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді, призову до лав Збройних Сил України, інших військових формувань, відбору на військову службу за контрактом та у військовому резерві» на 2021-2025 роки.
Наприкінці сесійного засідання Віталій Іванович та Володимир Миколайович розповіли про результати закордонних відряджень до Італії та Німеччини, про налагодження співпраці з іноземними громадами.
Сесію провів голова Гребінківської міської ради Віталій Іванович Колісніченко.

Схожі матеріали:
👁 642
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: водопостачання, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
За незаконну порубку дерев житель Полтавщини постане пере... За незаконну порубку дерев житель Полтавщини постане пере...
Аварійно-рятувальні роботи на місці ракетного удару в Пол... Аварійно-рятувальні роботи на місці ракетного удару в Пол...
ДТП на Полтавщині: автомобіль Ford Transit зіткнувся із м... ДТП на Полтавщині: автомобіль Ford Transit зіткнувся із м...
На Полтавщині затримала керівника Держпродспоживслужби на... На Полтавщині затримала керівника Держпродспоживслужби на...
На Полтавщині чоловік поранив собі грудну клітку бензопил... На Полтавщині чоловік поранив собі грудну клітку бензопил...
У результаті ворожого удару в Полтаві постраждали 298 люд... У результаті ворожого удару в Полтаві постраждали 298 люд...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ