Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.04.2015

Чи будуть гребінківці отримувати тепло в квартирах від біопалива?


Відбулася зустріч міського голови з представником групи «Е енергія» Ваідасом Повіленасом


Чи будуть гребінківці отримувати тепло в квартирах від біопалива?Це питання не риторичне. Справа втому, що литовці планують реалізувати у Гребінці інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ та переходу систем опалення на альтернативні види енергії, зокрема - біопаливо.

Про це розповіли 2 квітня гості, що завітали на зустріч до голови міста Федора Мілевського. Гості, а саме: представник литовської групи "Е енергія" в Україні Ваідас Повіленас, кандидатв почесні консули Республіки Литви Петро Крайсвітній та "керівник ОК ВПТГ "Лубнитеплоенерго" Дмитро Приймак розповіли про програму роботи на Полтавщині та цікавилися умовами можливої роботи у Гребінці.

Перехід на біопаливо дає можливість зменшити затрати і, як наслідок, - знизити вартість тарифів. Адже те, що переживає Україна у газовій сфері, Литва свого часу вже пережила.

Ціна на газ була зависока, тож швидко потрібно було переходити на альтернативні джерела енергії.
Біопаливо стало пріоритетним. Литовці почали розробляти проекти по біокотлах. І сьогодні вже 50% всієї опалювальної системи не залежить від російського газу. Група «E енергія» – це група компаній, яка має  більше 20 років досвіду роботи в області енергетики. Виробляє і подає тепло споживачам центрального теплопостачання; інвестує в котельні і електростанції; проектує і будує котельні на біопаливі і ТЕЦ «під ключ»; виробляє та встановляє котли на біопаливі;  виробляє і продає біопаливо, тощо.

Проект, який пропонується реалізувати у Гребінці, передбачає три напрямки: ЖКГ - енергозбереження в оселях; в бюджетній сфері; роботу з великими підприємствами щодо ефективного використання пари.

Суть проекта: ця компанія виходить на ринок послуг з оперуванням та інвестиціями, створює, модернізує, вкладає кошти, дає тепло. Використовують щепу, все обладнання виробляють самі. Тому здешевлюються складові тарифу-відповідно здешевлюється оплата.

У чому, на погляд гостей, переваги Гребінки? По-перше, відкритість влади, яка йде на співпрацю, по - друге, дві базові котельні у місті, по - третє, сировина знаходиться у радіусі 40 км; по - четверте, є зацікавленість "Лубнитеплоенерго" у співпраці, там планують обстежити котельні, а потім вирішувати.

Ваідас Повіленас  розповів про майбутні проекти на Полтавщині. "По-перше, це заміна звичних котлів на біопаливні. Паливо - тріска. Її можна отримати на місці, її тут вдосталь. По-друге, це модернізація самих домашніх систем.

 Філософія нашої компанії - проекти у вигляді інвестиції. Ми вкладаємо гроші у майбутнє. Інвестуємо весь процес від виробництва обладнання до подачі теплоносія.

 На даний час в Литві - 50% усієї центральної опалювальної системи країни працює на біопаливі чи на схожому паливі. Перехід з газу на біопаливо дав шанс зменшити тарифи для населення, за рахунок здешевлення структури тарифу».

Отож, гості визначили перспективи у Гребінці, як оптимістичні. Будемо чекати наступних кроків у напрямку енергозбереження та здешевлення тарифів на тепло.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1608
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Проект, литовці, тариф, міський голова, тепло, Гребінка, мілевський




Всього коментарів: 1

0
1 Cat   (09.04.2015)
Дуже добре, що є бажаючі інвестувати в Гребінку! Цікавий і потрібний для міста проект

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...
На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя... На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя...
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ