Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.04.2014

Чистота на вулицях Гребінки прямо пропорційно залежить від совісті містян


Нагадуємо, що мінімальний штраф - 340 грн., максимальний -1360 грн.


Спільними зусиллями наведемо лад

Думаємо, ніхто не стане сперечатись із таким твердженням, яке доводиться і активністю громадян у загальноміських суботниках, і сумлінністю мешканців територіальної громади при викиданні сміття.

Ось уже підійшов до завершення четвертий тиждень двомісячника з озеленення, благоустрою та санітарної очистки Гребінки.

За цей час багато прибрано вулиць, доріг, прибудинкових територій, територій підприємств, організацій та установ, земельних ділянок в приватному секторі, парк, сквер, стадіон. Упорядковано клумби. Проведено суботники. Кожний, хто брав участь у наведенні порядку, тішив себе думкою, що буде чисто та гарно в нашому рідному місті. Та не так сталось, як гадалось.

Ми з болем у серці спостерігаємо, як на ділянках, де тільки що прибрали гребінківці, стоять нові смітникові пакети, які поставили, або кинули «порядні громадяни». В котрий раз задаємо собі питання: навіщо? Невже не їздить графікова машина, що вивозить сміття від багатоповерхівок та з приватного сектора? А може комусь зручно так робити і жити у такому «затишному» місті!

3 14 березня 2014 року по 14 травня 2014 року в місті проходить двомісячник благоустрою, оголошений виконавчим комітетом Гребінківської міської ради.

 

 

Міськвиконком прийняв відповідне рішення від 24 лютого 2014 року № 48. За кожним підприємством, установою, організацією міста закріплено для прибирання відповідні території. З першого дня двомісячника активно включились в роботу працівники КП "Гребінківський комбінат комунальних підприємств", залізничні підприємства, Гребінківська гімназія, ЗОШІ-ІІІ ступенів № 4, районний Будинок культури, Будинок дитячої та юнацької творчості, Станція юних техніків, приватні підприємці - власники об'єктів торгівлі, а саме: магазин "Максимум", магазин "Союз", магазин "Сезон", магазин "Техніка для дому”, магазин "Домотехніка", TOB БВКП "Азалія".

На сьогоднішній день тривають роботи по наведенню чистоти та порядку в місті.

Активна робота по благоустрою міста проводиться працівниками комбінату комунальних підприємств.
Ними ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища по вулиці Городищенській, Миру, Радянській, провулку Сільськогосподарському. Проведено прибирання центральних вулиць міста. Практично закінчено прибирання центрального кладовища та кладовища на Городищі. На цьому тижні заплановано впорядкування інших кладовищ міста.

Комбінатом комунальних підприємств ведеться робота по видаленню аварійних сухостійних дерев.

Труднощі виникають через те, що за виконані роботи КП "Гребінківський комбінат комунальних підприємств" не отримує своєчасно кошти, через затримки з Державним казначейством.

 

 

Недопустимим є той факт, що комбінату комунальних підприємств доводиться по кілька разів прибирати кучугури сміття по вул. Фрунзе, Калініна, Радянській, Миру на одному й тому ж місці. Хоча в рішенні виконкому від 24 лютого 2014 року № 48 жителям багатоповерхівок було рекомендовано провести організовані суботники по прибиранню територій та погодити вивіз сміття з комбінатом комунальних підприємств.

Виконавчим комітетом Гребінківської міської ради разом з депутатами міської ради розпочато проведення зустрічей з жителями вулиць та багатоповерхівок міста з метою відновлення роботи вуличних і будинкових комітетів та поліпшення ситуації, що склалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині зловмисник здійснив розбійний напад на 59-річного чоловіка

Вже проведено ряд зустрічей. 10 квітня відбулася зустріч з жителями вулиць Некрасова, І. Франка, Мічуріна. Були обговорені питання благоустрою, наведення чистоти та порядку в місті та, зокрема, на даних вулицях. Особлива увага під час проведення зустрічі, приділялася питанню заключению договорів жителями вулиць Мічуріна, І. Франка, Некрасова з комунальним підприємством на вивезення побутового сміття.

Для одного жителя в місяць це коштує 2 грн.71 коп. Проте, із 46 домоволодінь вул. Некрасова заключили договори лише 11. Із 30 домоволодінь вул. Мічуріна заключили договори лише 9, із 9 домоволодінь вул. І Франка заключили договори лише 5.

 

 

Нагадуємо, що мінімальний штраф - 340 грн., максимальний -1360 грн.

Проаналізувавши дану ситуацію, стає зрозумілим, звідки беруться несанкціоновані сміттєзвалища на вул. Пушкіна поблизу гаражів, а також вул Некрасова, Мічуріна, пров. Сільськогосподарському та інших. А може вже досить говорити, що комбінат комунальних підприємств нічого не робить!? Адже чисто не там, де прибирають, а там, дене накидають!

Ще раз закликаємо жителів не бути байдужими до Рідного міста, до нашого спільного дому. Тільки спільними зусиллями Ми зможемо навести лад в місті!

 

За матеріалами "Гребінчин край"



Схожі матеріали:
👁 1422
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінка, союз, сезон, чистота, Домотехніка, міська рада, виконавчий комітет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ