Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.01.2013

Цього року на реконструкцію і ремонт вулиць Гребінківщини передбачено виділити 383,5 тис. грн.


Гребінківщина має 257 км доріг і вулиць, то їй належить субвенція в розмірі 383,5 тис. грн


Для нормальних доріг потрібен мільярд гривень

З обласного бюджету Полтавщини цього року передбачено виділити понад 24 млн грн на проведення робіт, пов’язаних з реконструкцією, будівництвом, ремонтом і утриманням вулиць і доріг комунальної власності області (це на 5 млн грн більше, ніж торік).

 Разом із державною субвенцією, спрямованою на «дорожні потреби», Полтавщина повинна освоїти близько 70 млн грн. Кошти мають отримати всі 25 районів області, а також міста Полтава, Комсомольськ, Кременчук та інші. Цих коштів потребують полтавські дороги й вулиці загальною протяжністю понад 11 тисяч кілометрів.

Кому не доводилося їздити дорогами північних районів Полтавщини – Гадяцького, Лохвицького, Лубенського, Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського?

Важко сперечатися з тим, що більшість цих доріг потребують «швидкої допомоги». Особливо після літа-осені, коли ними курсують сотні великовантажних автомобілів. Щоб дізнатися, чи заплановані які-небудь кошти на ремонт доріг у цих найвіддаленіших районах Полтавщини, ми поспілкувалися з заступником голови Полтавської облдержадміністрації Віктором Шадчнєвим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому довірити ремонт мобільного телефону

 Як з’ясувалося, кошти з обласного бюджету розподіляються пропорційно протяжності доріг у кожному районі. Якщо Гребінківщина має 257 км доріг і вулиць, то їй належить субвенція в розмірі 383,5 тис. грн, на 408,3 км пирятинських доріг – 609,2 тис. грн, на 181,9 км доріг Чорнухинщини – 271,3 тис. грн, 630,4 км доріг Лохвицького району мають отримати 940,6 тис. грн субвенції, 800,8 км гадяцьких – 1194,8 тис. грн, 549,5 км лубенських – 819,8 тис. грн.

 – Ще частину коштів райони отримають безпосередньо з Києва як державну субвенцію, а частину – з місцевих бюджетів, – пояснив Віктор Шадчнєв. – Куди і скільки витратити, вирішуватимуть на сесіях місцевих рад.

 – А дороги яких районів Полтавщини найбільше потребують ремонту?

 – Усі. Для того щоб нормально відремонтувати дороги в області, потрібно не менше мільярда гривень. Є техніка, є фахівці, але коштів не вистачає. Тому й дороги в нас такі.

 – У названих вище районах Полтавщини дороги особливо потерпають від великовантажних машин, бо там розташовані нафтогазовидобувні підприємства, великі елеватори тощо. Як можна врятувати тамтешні шляхи?

 – Це страшна проблема! Дороги розбивають, а ремонтувати їх нікому. Вони побудовані ще за радянських часів і не розраховані на нинішнє навантаження. Підприємства, діяльність яких пов’язана з великими перевезеннями, виділяють частину коштів на ремонт доріг. Стільки, скільки вдається «вибити» місцевій владі.

Можна попросити й мільйон, а ті скажуть: «Досить із вас і двадцяти тисяч». Багато залежить від того, як це питання вирішує районна влада. Приміром, у Чорнухах дали кошти на ремонт доріг, а там за них відремонтували дитсадки. Практично всі підприємства компенсують частину завданих збитків, але ті гроші витрачають на лікарні, школи, тобто туди, де ситуація ще гірша, ніж з дорогами.
 
До речі, як роблять ямковий ремонт на «стратегічних» шляхах Гребінка - Пирятин - Лохвиця - Гадяч?

Вони просто засипають ямки щебенем, ледь змоченим бітумом. І розлітаються камінчики (разом з укладеними коштами) з-під коліс 40-50-тонних автомобілів вусібіч, тарабанячи по лобовому склу зустрічних автівок. А ями як були, так і лишаються.

При такому ремонті й мільярд на порох розлетиться.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1427
Категорія: Новини Гребінки
Теги: субвенція, гроші. бюджет, Лохвиця, кошти, ремонт, реконструкція, Гадяч, Полтавщина, Гребінка. дороги, Чорнухи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ