Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.07.2024

На Полтавщині провели бізнес-форум легкої промисловості


На заході присутнім розповіли про платформу «Зроблено в Україні». В Полтаві в межах цієї ініціативи працює офіс


бізнес-форум легкої промисловостіВ обласному центрі відбувся бізнес-форум «Нові реалії: виклики та стратегії розвитку легкої промисловості Полтавщини». Захід став майданчиком для обговорення нагальних питань, обміну досвідом та пошуку нових шляхів розвитку цієї галузі. У форумі взяли участь представники бізнесу, влади, закладів освіти.

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін акцентував, що легка промисловість серед важливих складових економіки країни.

«Наші спільні цілі та завдання – розвиток української легкої промисловості, яка має стати конкурентоспроможним постачальником одягу та взуття середнього й високого класу, – зазначив Максим Калінін. – Вітчизняний споживач все більше цікавиться продукцією українського швейного ринку. Саме підтримувати українське, виробляти українське, купувати українське – це ідея нової економічної платформи „Зроблено в Україні”.

Для підтримки підприємців діють міжнародні й державні грантові програми. Подібні форуми сприяють спілкуванню між бізнесом та владою, налагодженню партнерських зв’язків. Сподіваюся, що отриманий досвід буде корисним для розвитку та розширення ваших підприємств».

На заході присутнім розповіли про платформу «Зроблено в Україні». В Полтаві в межах цієї ініціативи працює офіс. У регіоні понад 60 підприємств вже долучилися до цієї платформи. Також акцентували увагу учасників на грантовій програмі «єРобота». Скористатися нею можуть виробники для розширення бізнесу та новачки – для започаткування власної справи.

У межах заходу президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Борисенко окреслив перспективи розвитку швейного кластеру на Полтавщині.

«До кластеру хочемо залучити максимальну кількість бізнесу. Мета створення такого кластеру – сприяння розвитку легкої промисловості, суміжних галузей. Кластер працюватиме зокрема за такими напрямами як впровадження кадрової політики та навчання фахівців, співпраця з професійно-технічними училищами та іншими навчальними закладами. Також захист інтересів підприємців галузі легкої промисловості, консультування з питань митної, податкової роботи і надання юридичної підтримки», – сказав Володимир Борисенко.

Також провели показ модельних колекцій факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та виробників Полтавщини.


бізнес-форум легкої промисловості


Схожі матеріали:
👁 341
Категорія: Полтавщина
Теги: легка промисловість, бізнес-форум




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Осінні канікули в школах більшості громад Полтавщини розп... Осінні канікули в школах більшості громад Полтавщини розп...
ДТП на Полтавщині: травмовано 15-річну дівчину ДТП на Полтавщині: травмовано 15-річну дівчину
Полтавщину атакували десятки ворожих безпілотників Полтавщину атакували десятки ворожих безпілотників
На Полтавщині виявляють придатні для створення лісів земл... На Полтавщині виявляють придатні для створення лісів земл...
На Полтавщині зіткнулися дві вантажівки: водії доставлені... На Полтавщині зіткнулися дві вантажівки: водії доставлені...
Полтавські організації водокористувачів відновлюють зроше... Полтавські організації водокористувачів відновлюють зроше...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ