Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.06.2023

Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобіль


У ході зустрічі керівник Пирятинського ЦПМСД Єгор Киричевський наголосив на великій важливості особистої позиції міського голови Андрія Сімонова


Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобільСьогодні у Пирятинській громаді побувала моніторингова група з реалізації проєкту Міжнародного Товариства Червоного Хреста.

Нагадаємо, за ініціативи міського голови Андрія Сімонова Пирятинська міська рада приєдналася до співпраці та спільної реалізації проєкту Міжнародного Товариства Червоного Хреста. Лише три міста у Полтавській області працюють з проєктом: Кременчук, Миргород та Пирятин.

У Пирятині на базі комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради“ працює мобільна бригада швидкої медичної допомоги хворим у сільській місцевості громади.

Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобіль, обладнаний базовим оснащенням, за допомогою якого висококваліфікований лікар Алла Криворучко надає виїзну медичну допомогу людям у селах. Лікар  має в арсеналі набір ліків, який включає понад 30 видів медикаментів та може розширюватися за потреби.

Оснащення включає пристрій телемедицини, коли лікар, у присутності пацієнта, може отримати консультації вузького спеціаліста й оперативно дати призначення хворому.


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Експерти Червоного Хреста повідомили голові громади про свою високу оцінку роботи пирятинської бригади медичної допомоги. Вони поспілкувалися і з лікарем Аллою Криворучко, і з хворими. Люди дуже гарно відгукуються про якісний рівень медичного обслуговування.

Загалом за місяць лікар приймає понад 300 хворих пацієнтів, видає безкоштовно базові ліки, за потреби – здійснює перенаправлення до вузького спеціаліста. Бригада працює за графіком та охоплює усі населені пункти громади.  Лише пирятинська бригада у Полтавській області здійснює виїзди у вихідні дні!


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

У ході зустрічі керівник Пирятинського ЦПМСД Єгор Киричевський наголосив на великій важливості особистої позиції міського голови Андрія Сімонова щодо деяких аспектів реформи медицини.  


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Адже робота фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості не входить до програм Національної служби здоров’я України; відповідно й не фінансується з державного бюджету. Але, водночас, робота ФАПів у селах для людей життєво необхідна! Первинна медична послуга має бути доступна для хворого; медичний працівник має бути поряд, у зоні пішої доступності, аби вчасно надати допомогу. – Саме таким є бачення голови громади Андрія Сімонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник поліції Полтавщини привітав працівників вибухотехнічної служби з річницею

Тому Пирятинська міська рада виділяє кошти з бюджету громади на утримання ФАПів у селах. Водночас, мобільна бригада Червоного Хреста є суттєвим посиленням роботи ФАПу. Адже кваліфікований лікар завжди проконсультує фельдшера, внесе коригування у призначення для хворого. Відтак якість надання медпослуг хворим пацієнтам у селах значно зросла!

моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Андрій Сімонов подякував партнерам Міжнародного Товариства Червоного Хреста за неоціненну допомогу муніципалітету, адже здорове суспільство – то найбільша цінність й завжди буде найвищим пріоритетом роботи муніципалітету.

 
моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста


Схожі матеріали:
👁 427
Категорія: Здоров'я
Теги: пирятин, Червоний Хрест




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ