Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.12.2011

Хороша музика покращує смак напоїв і блюд



Хороша музика покращує смак напоїв і блюд

Після відвідування танцювальних клубів, багато людей скаржаться, що знову не розрахували кількість спиртного. Учені з'ясували, що цьому провиною не легковажність відвідувачів, а надто гучна музика.

Коли грає гучна музика, як це зазвичай відбувається в клубах, напої здаються солодшими на смак, а значить і привабливішими.

Крім того, учені з Університету Портсмута, з'ясували, що гучні звуки заважають адекватно оцінювати кількість випитого спиртного.

Заява учених стала логічним продовженням колишнього дослідження, згідно з яким в кафе і ресторанах з гучною динамічною музикою людина швидше їсть.

До того ж, спочатку люди більше люблять солодке: смак солодких продуктів яскравіший, ніж солоний або кислий - це можна зрозуміти, спробувавши середньоазіатську кухню з міксом з різних смаків.

Навіть не занадто приємні на смак алкогольні напої здаються відвідувачам нічних закладів дуже смачними: люди замовляють ще і ще, не помічаючи кількості випитої.

Автор дослідження, Лорензо Стаффорд, протестував своє припущення на 80 добровольцях (69 жінок і 11 чоловіків у віці 18-28 років). В ході експерименту їм належало оцінити напої, що відрізнялися по фортеці, спираючись на вміст алкоголю, солодкість і гіркоту.

Притому, добровольців відволікали (наприклад, голосно грала музика або читалися новини). У результаті напої оцінювалися як солодші, саме коли звучала музика. Інші дратівливі чинники не робили подібного впливу.

До речі, жанру музики дослідники не надали значення - включаючи під час експерименту піп і хаус музику, яку найчастіше можна почути в танцювальних клубах. Крім того, невідомо, чи тыльки електронна музика призводить до дринк-еффекту і чи впливає жива музика на смак напоїв і блюд.

У зв'язку з відкриттям учені радять, як зробити похід на клубну вечірку корисним: вирушаючи в клуб - танцюйте. Це дозволить значно менше випити, збереже ясну голову, крім того дозволить скинути зайву вагу і поліпшить фігуру.

Так в деяких нічних клубах Нью-Йорка проводять денні танцювальні вечірки для жінок - без чоловіків і алкоголю, зате з важливою метою - стати стрункішою.

Схожі матеріали:
👁 1234
Категорія: Здоров'я
Теги: блюда, смак, правильне харчування, музика, напої, почуття, емоції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Хвору на сказ собаку виявили на території Кобеляцької тер... Хвору на сказ собаку виявили на території Кобеляцької тер...
На Полтавщині підбили підсумки Всеукраїнського тижня безп... На Полтавщині підбили підсумки Всеукраїнського тижня безп...
У Полтаві відкрили найбільший в області Молодіжний Хаб У Полтаві відкрили найбільший в області Молодіжний Хаб
На Полтавщині провели І всеукраїнський фестиваль-конкурс ... На Полтавщині провели І всеукраїнський фестиваль-конкурс ...
На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько... На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько...
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ