Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.01.2018

На дорогах Полтавщини перевізників перевірятимуть 3 мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем


Вартість однієї мобільної лабораторії з габаритно-ваговим контролем – 1,4 млн грн.


На дорогах Полтавщини перевізників перевірятимуть 3 мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролемСьогодні перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький зустрівся з представниками Державної служби автотранспортної безпеки. Вони обговорили нові сучасні вагові комплекси, які передали управлінню Укртрансбезпеки.

Найближчим часом здійснювати ваговий контроль на дорогах Полтавської області будуть три мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем (ГВК). До кінця року планують закупити ще кілька.

— Полтавщина нині використовує дуже багато коштів як із Державного так і з інших бюджетів для будівництва та відновлення доріг. «Наше основне завдання – не тільки побудувати автошляхи, а й зберегти їх», — говорить Андрій Пісоцький. — На жаль, два вагових комплекси, які працювали на території області застарілі й не можуть здійснювати необхідний контроль.

Державна служба України з безпеки на транспорті провела тендер і закупила нові вагові комплекси.Вони відповідають стандартам країн ЄС. Комплектація на 90% виконана європейськими виробниками.
Переобладнання виконали у Кременчуці. До кінця року планують ще доукомплектувати ГВК:модулями 3G, кожному інспектору дати планшет та зробити електронні бази даних штрафів, щоб кожен оформлювався в онлайн-режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відкрили зимову наукову предметну школу

— Це європейська практика, саме так і має бути. Крім цього, ми вивчаємо питання доукомплектації їх відеокамерами спостереження. Думаю, це важливий крок для нашої країни. Які б чудові дороги ми не будували, гостро стоїть питання їх експлуатації,— поділився перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський.
 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем
 

Україна витрачає щороку близько 20 млрд грн через руйнування доріг. Тому важливо правильно їх утримувати.
Вартість однієї мобільної лабораторії з габаритно-ваговим контролем – 1,4 млн грн. Ці лабораторії допоможуть інспекторам контролювати дотримання перевізниками габаритно-вагових обмежень, запобігаючи руйнуванню доріг перевантаженим транспортом.

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем
 

Таких машин – 78 в усій Україні. Всередині є два робочих місця для інспекторів та два для водіїв.

— Націлюємо свою роботу на виховання перевізників. Ми закладали параметри стандартів ЄС в сертифікацію, бо плануємо співпрацю і кооперацію з ними цього року. Вже домовилися з литовською інспекцією про обмін досвідом і навчання. Наші представники отримуватимуть практичний досвід, бо працюватимуть разом на дорогах Полтавщини,— підсумував В’ячеслав Дідківський.

 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

 

Мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем


Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1393
Категорія: Полтавщина
Теги: лабораторія, Полтавщина, дороги, контроль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба... У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба...
На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda» На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda»
«Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн... «Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн...
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ