Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

Вчора

На Полтавщині кількість гострих респіраторних інфекцій не перевищує епідпоріг


В області на гострі респіраторні інфекції захворіли 6449 людей


брифінг в офіційному медіацентрі ПолтавщиниЗа 37-ий тиждень 2024 року в області на гострі респіраторні інфекції захворіли 6449 людей, серед них 794 підтверджених випадків COVID-19. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олександр Перцевий.

«У Полтавській області продовжується сезонний ріст захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Проте показник не перевищує базовий епідемічний поріг, а рівень інтенсивності епідпроцесу наразі залишається низьким, – розповів Олександр Перцевий. – Найвищі показники захворюваності спостерігаються в Сергіївській, Драбинівській, Новоселівській, Хорольській громадах області».

За минулий тиждень на Полтавщині не зареєстровано летальних випадків від грипу, COVID-19 чи інших гострих респіраторних інфекцій.

Медики регіону продовжують підготовку до епідемічного сезону та активно формують потреби у вакцинах від грипу. Наразі всі медзаклади забезпечені вакцинами, що передбачені національним календарем щеплень, окрім вакцини ОПВ, яка відсутня в Україні. Минулого тижня Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України отримав 4560 доз вакцини проти COVID-19.

Головний фахівець Департаменту охорони здоров’я ПОВА за напрямом «інфекційні хвороби» Лідія Войтенко детально розповіла про особливості збудників COVID-19, що циркулюють у цьому епідсезоні, клінічні прояви та ускладнення хвороби.
 
«У Полтавській області в 2024 році ріст захворюваності на COVID-19 розпочався з липня. Із серпня ним перехворіли 3336 людей. Проліковано в стаціонарі 336 пацієнтів, – зауважила Лідія Войтенко. – Серед хворих переважають чоловіки. На жаль, з серпня від COVID-19 в області померли 7 людей, це в основному люди старшого віку та з супутніми патологіями».

За словами лікарів, новий підвид штаму «Омікрон» – «Flirt» – швидше розповсюджується, але перебіг хвороби є легшим. Клінічні прояви залишаються незмінними: лихоманка, нежить, кашель, задуха, біль у горлі та м’язах.

Важливим заходом боротьби з COVID-19 залишається вакцинація. Також необхідно своєчасно, з появою перших симптомів, звертатися до сімейного лікаря, щоб якомога раніше розпочати противірусну терапію.

В області провели моніторинг забезпечення стаціонарів засобами індивідуального захисту, киснем, противірусними препаратами.

Схожі матеріали:
👁 101
Категорія: Здоров'я
Теги: COVID-19, гострі респіраторні інфекції, брифінг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліцейські Полтавщини викрили двох неповнолітніх дівчат ... Поліцейські Полтавщини викрили двох неповнолітніх дівчат ...
На залізничній станції в Лубнах підлітка вразило електрич... На залізничній станції в Лубнах підлітка вразило електрич...
На Полтавщині кількість гострих респіраторних інфекцій не... На Полтавщині кількість гострих респіраторних інфекцій не...
У громадянина РФ конфіскували дві земельні ділянки на Пол... У громадянина РФ конфіскували дві земельні ділянки на Пол...
В Полтаві в ДТП травмовано чотирирічну дитину В Полтаві в ДТП травмовано чотирирічну дитину
На Полтавщині продовжують відновлювати дорожнє покриття На Полтавщині продовжують відновлювати дорожнє покриття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ