Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.06.2023

На Полтавщині невпинно зростає кількість нових випадків хвороби Лайма


Протягом тижня зафіксували 17 нових випадків


хвороба ЛаймаПротягом тижня в Полтавській області зареєстрували 76 випадків гострих кишкових інфекцій, на 9 більше, ніж на попередньому тижні. Про це повідомили у Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Крім того, в області зареєстрували 5 випадків скарлатини, 10 випадків вітряної віспи та 1 випадок лептоспірозу.

На Полтавщині продовжує зростати кількість випадків хвороби Лайма. Протягом тижня зафіксували 17 нових випадків. Більшість із них –  виявлено на території Полтавської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жінкам зберегти молодість після 40: фахівці розкрили 5 хитрощів

Нагадаємо, щоб уникнути укусів кліщів необхідно:
 
1. Подбати про відповідний одяг. Обов’язково одягніть кепку, панамку, косинку тощо. Бажано одягати світлий однотонний одяг з довгими рукавами, який щільно прилягає до тіла – так легше буде помітити комах.

2. Кожні 2 години прогулянки оглядайте себе і дітей, аби виявити кліщів. Особливо ретельно обстежуйте ділянки тіла, покриті волоссям.

3. Місце для привалів на природі звільняйте від сухої трави, гілок. Не сідайте на землю чи траву без підстилки.

4. При поверненні додому відразу змініть і ретельно огляньте одяг, виперіть та випрасуйте його. Кліщі найчастіше чіпляються до одягу, тому можуть присмоктуватися до людини не лише під час перебування на природі, а й згодом, перекочувавши із нього. Не варто залишати цей одяг біля ліжка чи спати у ньому. Струшування одягу не рятує від кліщів.

5. Перевірте також  речі, які принесли з прогулянки (підстилки, сумки тощо). Кліщі можуть потрапити до житла із букетами квітів. Якщо на природу брали домашнього улюбленця – його також слід оглянути на наявність паразитів.

7. Використовуйте для захисту від комах спеціальні засоби, найчастіше це – аерозолі, які відлякують кліщів. Використовуйте їх перед прогулянкою. Зверніть увагу на тривалість дії засобу. За необхідності – скористайтеся повторно, якщо мине час дії, як вказано в інструкції.
здоров'я, Лайма малолітньою дитиною вночі опинилася на вулиці, перевіряють ювенальні поліцейські та відповідні соціальні служби.


Схожі матеріали:
👁 542
Категорія: Здоров'я
Теги: полтавська громада, хвороба Лайма




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ