Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.01.2024

На Полтавщині стоматологи встановили перші зубні імпланти військовослужбовцю після важкого поранення


Імплантати надають благодійники, робота та витратні матеріали — за рахунок обласного бюджету


На Полтавщині стоматологи встановили перші зубні імпланти військовослужбовцю після важкого пораненняУ Полтавській області стоматологи встановили перші два зубні імпланти бійцю після важкого поранення. Ним став військовослужбовець Богдан.

Він у січні 2022 року отримав у бою важке поранення. Дороговартісні імпланти надали благодійники, робота та витратні матеріали — за рахунок обласного бюджету.

Крім того, в 2024 році збільшили фінансування лікування та зубопротезування воїнів ЗСУ і пільгових категрій населення на 3 мільйони гривень.

Богдан, військовослужбовець:
 
"Поранення у мене було кульове. В праву щоку увійшло, біля носа вийшло. Втратив десь біля трьох зубів. Нижні теж зачепило".

Обласний центр стоматології долучився до реалізації благодійної програми «Поверни посмішку Герою», — говорить заступник головного лікаря з медчастини закладу Наталія Лупаца.

Наталія Лупаца, заступник головного лікаря з медичної частини «Полтавського обласного центру стоматології»:

"БФ DENTAL HELP UA надає безкоштовно імпланти провідних виробників світу імплантології, які є дороговартісними. Пацієнтами можуть стати безпосередньо учасники бойових дій з початку російського вторгнення в Україну та які отримали щелепно-лицьове поранення, звільнені військовополонені".

У перші дні нового року лікарі зняли останні шви пацієнту після операції, говорять фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український конструктор Михайло Дронов показав новий модифікований безпілотник із дальністю польоту до 300 км.

Оксана Добровольська, доцент кафедри ортопедичної стоматології з імплантологією ПДМУ:

"За стандартами НАТО всі військові, учасники бойових дій мають отримати протезування тільки незнімними конструкціями. Отже, нашому бійцю було показане встановлення дентальних імплантатів. І завдяки цій програмі «Поверни посмішку Герою», завдяки програмі DENTAL HELP ми встановили нашому герою імплантати".

У центрі продовжує діяти обласна програма лікування та зубопротезування для військових. У 2024 році з обласного бюджету на відновлення стоматологічного здоров’я воїнів ЗСУ та пільгових категорій спрямують до 10 мільйонів гривень, повідомили в ПОВА.

Скористатися послугою можна в межах обласної програми підтримки захисників і захисниць. Щоб отримати лікування, військовослужбовці мають звернутися до обласного стоматологічного центру.

У 2023 році 365 бійців уже пройшли безкоштовне протезування.

Відновлення бійців після фронту має бути комплексним!

 


Схожі матеріали:
👁 661
Категорія: Здоров'я
Теги: Стоматологи, поранення, Зубні імпланти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ