Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.12.2013

Новий рік на Полтавщині: де можна придбати ялинки?


Придбати ялинки можна у всіх лісництвах та лісгоспах області


Відбулася прес-конференція на тему «Новорічна ялинкова кампанія»

11 грудня відбулася виїзна прес-конфернція Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства під керівництвом першого заступника начальника ОУЛМГ Олексія Тенянка. Головною темою зустрічі стала реалізація та охорона хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період.

 На території ДП «Новосанжарський лісгосп» журналістам  показано спеціальні плантації новорічних ялинок, а на окремих деревах продемонстровано маркування за допомогою бирок.

–  Це спеціальні території, де садяться ялинки для того, щоб безпосередньо їх зрубати і доставити до споживача, – пояснив Олексій Тенянко. – Тут ялинки чекають свого часу, аж доки не досягнуть 6-7-річного віку. Загалом в області 128 га новорічних плантацій. У 2012 році лісівники Полтавщини продали 132 тисячі ялинок –найбільше по Україні. Цього року у планах продати не менше.

ДП «Новосанжарський лісгосп» уже розпочав реалізацію новорічних дерев для населення. Для цього у кожному лісництві створені пункти продажу, а у смт Нові Санжари на ринку та поблизу Новосанжарського лісництва діє ялинковий базар.

Також придбати ялинки можна у всіх лісництвах та лісгоспах області. Окрім того, діють торгівельні майданчики  від лісівників у районних центрах та в містах Кременчуці, Комсомольську, Миргороді, Лубнах та Полтаві. У Полтаві з 21 грудня лісівники будуть продавати ялинки біля ОД ТРК «Лтава», вул. Фрунзе, 49. Також діють ялинкові базари вздовж автошляхів біля таких міст: Пирятин, Гадяч, Нові Санжари, Миргород, Лубни, Диканька, Кременчук та Полтава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Рік тільки удвох: ради для пристрасних закоханих

Нині поблизу обласного центру можна придбати новорічні дерева у с.Копили в магазині лісових товарів «Лісовичок».

Олексій Тенянко нагадав, що у передноворічний період не слід забувати і про любителів незаконної заготівлі ялинок: «Мінімальний штраф зараз становить 85 гривень. До того ж браконьєру доведеться заплатити за нанесений лісгоспу збиток щонайменше 197 гривень. Тобто одна зрубана ялинка обійдеться у 280 гривень.

Для виявлення порушників у лісах проводиться посилене патрулювання згідно Розпорядження Голови обласної державної адміністрації № 528 від 04.12.2013 «Про посилення на території області охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування у передноворічний період 2014 року».

Ще один запобіжний засіб проти браконьєрів — це електронні бирки, які чіпляють на всі «легальні» ялинки, вирощені та зрубані на новорічних плантаціях у лісництвах. За допомогою їх будь-хто може перевірити місце заготівлі дерев.

Для цього слід зайти на сайт yalunka.info, де в графі пошук, ввести цифри бирки, якою була маркована його ялинка. Після чого пошукова система надасть інформацію по походженню конкретної новорічної ялинки з наданням даних щодо підприємства, яке здійснило заготівлю ялинки, області та підпорядкування підприємства. Також легальність заготівлі новорічної ялики можна встановити за допомогою смс-повідомлення.

Надіслати СМС з мобільного на короткий номер 8668, в тексті необхідно набрати forest, знак пробілу, та вказати номер бирки (наприклад forest 00185520), у відповідь отримаєте повідомлення про походження новорічної ялинки.

Крім того, можна зателефонувати на номер (044) 587-63-73 або (044) 587-73-83, або на «Гарячу лінію» до оперативного штабу ОУЛМГ (0532) 601188 чи на короткий номер з мобільного 236 (вартість хвилини розмови 2 грн. Тариф вказаний з урахуванням ПДВ та без сплати до ПФ.)


Прес-секретар
Полтавського обласного управління
 лісового та мисливського господарства


Схожі матеріали:
👁 2188
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, Миргород, Лубни, Гадяч, Ялинка, Новий рік, Диканька, Нові санжари, Кременчук, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині горе-батько зґвалтував власну 13-річну донь... На Полтавщині горе-батько зґвалтував власну 13-річну донь...
У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба... У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба...
На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda» На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda»
«Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн... «Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн...
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ