Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.04.2024

Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прилади для лазерного 3D-сканування


Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прилади для лазерного 3D-сканування та виявлення й фіксації прихованих слідів злочинів


Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прилади для лазерного 3D-сканування Відділ криміналістичного забезпечення Слідчого управління поліції Полтавщини отримав від Національної поліції України передове криміналістичне обладнання, надане Посольством США.

Новий пакет матеріально-технічної допомоги включає комплект для пошуку, виявлення та візуалізації прихованих слідів рук «RUVIS» та наземний лазерний сканер компанії RIEGL, що дозволяє створювати тривимірну модель простору.

Про це повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Він зазначив, що отримане обладнання значно розширить можливості спеціалістів-криміналістів у пошуку невидимих і мало видимих слідів злочинної діяльності.

Унікальна система тривимірного лазерного сканування, що поєднує інноваційні технології опрацювання даних та обробки форми сигналу, дозволяє створити 3D-модель місця вчинення злочину як у приміщенні, так і на відкритій місцевості.

Комплект для пошуку, виявлення та візуалізації прихованих слідів рук
 

RUVIS може побачити приховані відбитки пальців та об'єкти біологічного походження навіть при денному світлі та без застосування порошків, реактивів та засобів закріплення слідів. Відбитки пальців рук, які неможливо вилучити з місця події через ризик їх руйнації, поліцейські зможуть фіксувати на фотокамеру, що йде в комплекті зі спеціальним оптичним приладом. Надалі об’єктом експертного дослідження буде не сам слід, а надрукований фотознімок з виявленим відбитком.

поліція
 

Комплект для пошуку, виявлення та візуалізації прихованих слідів рук першими почнуть використовувати спеціалісти-криміналісти поліцейських підрозділів Полтавського району.

Сьогодні в Полтавському райуправлінні для них відбувся тренінг за участі начальника відділу криміналістичного забезпечення Василя Ляліна та начальника відділу дактилоскопічних досліджень Полтавського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Ігоря Рудика.


Комплект для пошуку, виявлення та візуалізації прихованих слідів рук

Сергій Рекун підкреслив:
 
«Якщо раніше під час огляду місця події спеціаліст міг розраховувати тільки на власні відчуття (приміром, зір), на які впливають погодні умови та освітлення, то зараз у пошуку слідової інформації йому допомагатимуть цифрові технології. Застосування обладнання дозволить без обробки поверхонь порошками або хімічними реактивами побачити приховані відбитки пальців, а також об’єкти біологічного походження навіть при денному світлі».


Комплект для пошуку, виявлення та візуалізації прихованих слідів рук
 

Полковник поліції подякував Нацполіції та міжнародним партнерам за величезний внесок у покращання матеріально-технічної бази криміналістичних підрозділів. Спеціалісти-криміналісти області отримали доступ до ряду інноваційних засобів, включаючи дрони «DJI Mavic 3», прилад для визначення ДНК-профілю людини «ANDY 6С», 5 мобільних криміналістичних лабораторій та дев'ять генераторів різної потужності для проведення слідчих дій у польових умовах.

 


Схожі матеріали:
👁 254
Категорія: Полтавщина
Теги: тривимірне лазерне сканування, відео, лазерне 3D-сканування, 3D-модель місця вчинення злочину, поліція, Фото




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ