Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.09.2014

Полтавщина вже зібрала гречку на 83% площ


В області кажуть про хороші врожаї гречки та проса


Полтавщина вже зібрала гречку на 83% площ

У Полтавській області уже намолочено 6 тисяч тонн гречки та 7,5 тисяч тонн проса. Хоча для забезпечення харчових потреб населення області вистачило б і 4,5 тисяч тонн цих культур.  

Про це повідомив Сергій Фролов, керівник департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

За словами посадовця на Полтавщині продовжується збирання круп’яних культур. Гречку зібрано на 83% площ Намолочено 6 тис. тонн при середній врожайності 17,3 ц/га. Цьогорічна урожайність є дещо кращою за минулорічну. Бо маємо на 2,8 центнера більше з кожного гектара.

Також цього року аграрії зібрали хороший урожай проса. Його поки що намолочено 7,5 тис. тонн (на 67% площ). Середня урожайність —30,2 ц/га (це на 5,6 ц/га більше, ніж минулого року).

«Слід відзначити, що для забезпечення харчових потреб населення області необхідно по 4,5 тис. тонн даних культур, — зауважив Сергій Фролов, — Тобто необхідна кількість гречки та проса уже зібрана сільськогосподарськими підприємствами».

Нерівномірність опадів за період вегетації серйозно вплинула на рівень врожайності в районах області, а відповідно це позначиться і на рівні ефективності виробництва, прогнозує фахівець.

Кукурудзи на зерно зібрано 7,8 тис. га, при середній врожайності 48,4 ц/га.

Соняшник зібрано на площі 94,8 тис. га, або 34%, при середній урожайності 24,2 ц/га. Урожаї цих культур дещо гірші, ніж минулого року.

Також аграрії Полтавщини уже почали збирати сою. Але поки що роботи проведені на третині площ. Середня урожайність сої — 16,8 ц/га (Це на 0,6 ц/га менше, ніж минулого року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничний рух на ділянці Гребінка - Полтава пожвавішає

«Унаслідок спекотних умов збирання пізніх культур розпочалось раніше традиційних строків і темпи збиральних робіт випереджають минулорічні. Так, кукурудзи на зерно зібрано на 5,4 тис. га більше до минулого року, сої на 31,9 тис. га, соняшнику на 72,3 тис. га», — відзначає Фролов.

Урожайність зернових культур в залежності від отриманих опадів коливається по районах від 32, ц/га (Козельщина), 34,8 ц/га (Кременчук), 35,0 ц/га (Глобино) до 55,8 ц/га (Шишаки), 55,7 ц/га (Лохвиця), 53,5 ц/га (Карлівка).

Урожайність кукурудзи на зерно коливається від 25,6 ц/га (Семенівка), 34,6 ц/га (Машівка), 35,1 ц/га (Козельщина) до 80 ц/га (Лохвиця), 77,2 ц/га (Шишаки), 65 ц/га (Миргород).

Урожайність гречки від 8 ц/га (Кремнчук), 10 ц/га (Машівка), 11,3 ц/га (Глобино) до 22,2 ц/га (Чутово), 21,9 ц/га (Хорол), 21,5 ц/га (Карлівка).

Урожайність проса від 17,3 ц/га (Кременчук), 18,6 ц/га (Гребінка), 19,7 ц/га (Зіньків) до 51,6 ц/га (Карлівка), 47,6 ц/га (Котельва), 34,7 ц/га (Оржиця).

Урожайність сої від 10 ц/га (Лубни, Лохвиця), 12 ц/га (Машівка) до 21,1 ц/га (Пирятин), 20,9 ц/га (Шишаки, Чутово).

Урожайність соняшнику від 16,4 ц/га (Кременчук), 18,2 ц/га (Козельщина), 20 ц/га (Гребінка, Оржиця) до 40 ц/га (Шишаки), 32,8 ц/га (Машівка), 30,9 ц/га (Нові Санжари), інформують у прес-службі ОДА.



Схожі матеріали:
👁 1084
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська, гречка, Миргород, врожай, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...
На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти... На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти...
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ