Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2013

Полтавській обласній організації ТСО України - 90


У червні 1967 року був заснований Гребінківський автомотоклуб ДТСААФ


Полтавській обласній організації ТСО України - 90

14 березня 1923 року створено Полтавський відділ Товариства авіації та повітроплавання України і Криму. Головою відділу обрано Олександра Сербіченка.

Змінювались назви, але мета організації залишалась незмінною - військово-патріотичне виховання молоді та підготовка її до служби у Збройних Силах: Полтавський відділ Товариства друзів хімічної оборони і хімічної промисловості, Полтавський відділ всеукраїнського товариства друзів авіації, повітроплавання - і хімії, Полтавський округ Товариства сприяння обороні і авіаційно-хімічному будівництву, з 1948 року організація реорганізована на три товариства: Добровільне товариство сприяння армії, Добровільне товариство сприяння авіації, Добровільне товариство сприяння Військово-морському фпоту.

А10 вересня 1951 року ці три товариства об'єдналися в Полтавську обласну організацію Товариства сприяння армії авіації і флоту (ДТСААФ). Після здобуття Україною незалежності була створена нова організація: з 19 листопада 1993 року Полтавська обласна організація Товариства сприяння обороні України (ТСОУ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтавській області оновлять всі пришкільні спортмайданчики

Якщо говорити взагалі по Україні, то щороку 528 професійно-технічних і 8 вищих навчальних закладів Товариства готують близько 220 тисяч кадрів за робітничими професіями, у тому числі понад 205 тисяч водіїв автомобілів різних категорій (близько 39% від загальної кількості усіх, що навчаються в Україні).

Підготовка водіїв - основний вид діяльності навчальних закладів ТСО України, головним пріоритетом якої є якість навчання, що у подальшому гарантує безаварійне водіння випускниками автотранспорту і сприяє загальній безпеці дорожнього руху та порядку на дорогах.

Ось і Гребінківська автомобільна школа ТСО України має славну і давню історію. У червні 1967 року був заснований Гребінківський автомотоклуб ДТСААФ.

До кінця 1969 року було побудоване навчальне приміщення та елементи автодрому і проведено перший набір груп по підготовці спеціалістів для Збройних Сил і народного господарства.

За час існування Гребінківським автомотоклубом, а після перейменування Гребінківською автомобільною школою було підготовлено понад 6,5 тисяч спеціалістів - водіїв для Збройних Сил та підготовлено і перепідготовлено понад 30 тисяч водіїв різних категорій - для народного господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний банк України оголошує II Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на тему «Національний банк майбутнього»

Постійно проводилася значна робота з військово-патріотичного виховання молоді району. Курсанти та випускники автошколи неодноразово завойовували першість у змаганнях з кульової стрільби з малокаліберної зброї на приз імені Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика, який є почесним курсантом Гребінківської автошколи.

Школа продовжує працювати, виконувати свою основну місію - навчати водійської майстерності усіх бажаючих.

І колишні курсанти, і нинішні вихованці автошколи говорять своїм викладачам спасибі за водійську науку. І це найкраща оцінка їхньої праці.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1275
Категорія: Суспільство
Теги: Полтавська, автомотоклуб, автодром, ТСО, Гребінка, автошкола, ДТСААФ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ