Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2012

Правила тренування на морозному повітрі



Правила тренування на морозному повітрі

Де б ви не займалися спортом, на вулиці або удома, холодне повітря привнесе невеликі корективи до тренування!

Підкріпіться ДО

Помічали, що після активного зайняття на морозному повітрі хочеться перекусити пощільніше? Річ у тому, що в організмі включається режим відновлення енергії : "якщо не поїсти зараз, швидко замерзну".

Щоб після прогулянки не хотілося набити шлунок, за 1-1,5 години до тренування підкріпиться.
Споживайте блюда із складних вуглеводів - каші, макарони з твердих сортів пшениці. І ніяких жиру, білку (вони занадто довго засвоюються) і клітковини - фруктів і овочів(вона перевантажує кишечник)!

Не морозьте кімнату

Є така помилка - коли температура навколишнього повітря помітно нижче 23-25°, організм спалює більше калорій. Тому деякі панночки прагнуть перед тренуванням вистудити кімнату.

Краща температура для спортивного зайняття - 18°. А ось для того, щоб тіло отримало досить кисню, кімнату перед зайняттям треба просто провітрити.

Вперше на мороз

Якщо покрита снігом доріжка в парку зве вас на пробіжку сильніше, ніж її сестричка в тренажерному залі, вирушайте на вулицю. Тільки не забудьте, що перше тренування не повинне тривати більше 20-30 хвилин.

З собою не потрібно брати воду, це ж не марафонський забіг. А коли повернетеся додому, можете випити трохи рідини кімнатної температури.

У ванну? Почекайте!

Як довго б ви не займалися на морозному повітрі і як би не хотілося, повернувшись додому, відправитися у ванну, не квапитеся - влаштовуйте водні процедури мінімум через півгодини.

Якщо, прийшовши з вулиці, відразу піти грітися у ванну, із-за контрасту температур на серце припаде занадто велике навантаження. Щоб швидше адаптуватися, використайте час, що з'явився, для розтяжки або інших справ.

Гуляйте скільки побажаєте

Як довго прибувати на вулиці в холоднечу, вирішуйте самі. Якщо катаєтеся на лижах просто для задоволення, на користь здоров'ю піде і 3-4-годинна прогулянка.

А ось пробіжка при негативних температурах навіть при хорошій фізичній підготовці не повинна тривати більше години: із-за пониженого вмісту кисню в морозному повітрі дихати на холоді складніше.

Додатковий час

Прийшовши з морозу у фітнес-зал, пам'ятаєте: на морозі судини звузилися, тобто організму буде потрібно більше часу, щоб перейти в активний тренувальний режим.

Значно збільшувати тривалість розминки не потрібно, досить додати до звичного часу всього 5 хвилин.

Водний баланс

Хоча взимку пити хочеться не так, як влітку, при жироспалювальних тренуваннях у фітнес-залі не забувайте про воду. Питний режим повинен залишатися незмінним незалежно від сезону.

Перед тренуванням треба випити склянку води, під час тренування кожні 15-20 хвилин робити по декілька ковтків. Волога потрібна тілу для відновлення і позбавлення від токсинів.


Схожі матеріали:
👁 1605
Категорія: Здоров'я
Теги: повітря, зима, температура, фітнес, мороз, Спорт, вулиця, Тренування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Хвору на сказ собаку виявили на території Кобеляцької тер... Хвору на сказ собаку виявили на території Кобеляцької тер...
На Полтавщині підбили підсумки Всеукраїнського тижня безп... На Полтавщині підбили підсумки Всеукраїнського тижня безп...
У Полтаві відкрили найбільший в області Молодіжний Хаб У Полтаві відкрили найбільший в області Молодіжний Хаб
На Полтавщині провели І всеукраїнський фестиваль-конкурс ... На Полтавщині провели І всеукраїнський фестиваль-конкурс ...
На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько... На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько...
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ