Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.03.2012

Реалізація соціальних ініціатив Пенсійного фонду України в Гребінківському районі



Реалізація соціальних ініціатив Пенсійного фонду України в Гребінківському районі

Нещодавно на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України Президент України В. Ф. Янукович окреслив нові стандарти в соціальній політиці і, зокрема, в пенсійному забезпеченні непрацездатних громадян.

В даний час середня пенсія в Гребінківському районі складає 1075,88 грн., що безумовно недостатньо. Більш того, понад 65% пенсіонерів отримують виплати від 800 грн. до 1 тис. грн..

Проблемним питанням є також зрівнялівка у виплаті пенсій незалежно від тривалості стажу та рівня оплати праці , що викликано недосконалим пенсійним законодавством.

Зберігаються великі диспропорції в пенсіях залежно від часу виходу на заслужений відпочинок, незважаючи на те, що кожного року старі пенсії підвищуються на 20% темпів зростання середньої заробітної плати в Україні.

Така ж ситуація і в інших регіонах України, а рівень бідності серед літніх людей є найвищим у порівнянні з іншими категоріями населення.

Зараз настав новий етап — проведені раніше реформи та стабільність в пенсійній сфері дали чіткий сигнал про можливість забезпечення реальної ефективності пенсійних виплат, про що й наголосив Президент України В.Янукович в нових соціальних ініціативах.

Перш за все, вже з квітня цього року буде піднято прожитковий мінімум, який є базою для нарахування чисельних пенсійних виплат (з 822 грн. до 838 грн.). Загалом же рівень зростання цього стандарту в поточному році очікується в середньому на 14% порівняно з минулим роком, і це іде мова лише про мінімальну пенсію та пов'язані з нею виплати.

Поряд з цим, з 1 березня відбудеться традиційний щорічний перерахунок пенсій на 20% темпів зростання середньої заробітної плати, рівень якої за минулий рік підвищився майже на 388 грн.

Органи Пенсійного фонду вже розпочали всі масові перерахунки пенсій з метою забезпечення підвищених виплат вже в квітні цього року.

Другий етап реалізації соціальних ініціатив Президента України в пенсійному забезпеченні розпочнеться вже з травня.

Зокрема, з 1 травня ц. р. розпочнеться процес «осучаснення» заробітної плати для обчислення пенсій для тих пенсіонерів, яким пенсія призначена до 2008 року.

Заробіток для призначення пенсії буде поетапно, з травня по грудень, осучаснено до середньомісячного заробітку у галузях економіки за 2007 рік -1197,91 грн.

Зазначені перерахунки дозволять відійти від ганебної пенсійної зрівнялівки. При проведенні перерахунків будуть враховані інтереси понад 6 тисяч (80%) пенсіонерів Гребінківського району, які вийшли на пенсію до 2008 року та мають значний стаж роботи і високі заробітки. Очікуваний рівень пенсійного підвищення для цих людей складе від 10 до 200 грн. в залежності від величини заробітку, врахованого при призначенні пенсії.

Також починаючи з травня, поетапно підвищаться пенсії і ветеранам війни. Насамперед це стосується учасників війни з числа трудівників тилу, яких в Гребінківському районі налічується 952 чол.

Зараз ці ветерани отримують надбавки до пенсій від 10 до 15 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

З травня по грудень ця планка підніметься для учасників війни від 30 до 50 відсотків в залежності від їх категорії та наявності нагород за працю в роки війни.

Крім цього, з травня розпочнеться поетапне підвищення пенсій в середньому на 119 грн. вдовам померлих інвалідів війни, які зараз отримують пенсії на 14% менші, ніж вдови загиблих воїнів, а також збільшиться в 2 рази рівень разової грошової допомоги до 9 Травня для інвалідів війни.

Наступним етапом реалізації соціальних ініціатив Президента стане липень 2012 року, коли буде підвищено в середньому на 165 грн. пенсії військовослужбовцям.

В цій сфері також намітилися диспропорції в пенсійному забезпеченні в залежності від часу звільнення із служби, тому їх необхідно ліквідувати, оскільки останнє підвищення виплат пенсіонерам силових структур відбулося ще 4 роки тому - з 1 січня 2008 року.

Поряд із збільшенням пенсій військовослужбовцям буде проведено чергове липневе підвищення прожиткового мінімуму для всіх непрацездатних громадян. Рівень цього базового соціального стандарту зросте з 838 грн. до 848 грн., тобто додатково ще на 10 грн.

Підвищення пенсій відбуватиметься і в подальшому - з жовтня та з грудня цього року, коли знову підвищуватимуться соціальні стандарти для непрацездатних громадян, як передбачено бюджетним законодавством.

Органи Пенсійного фонду переходять до нових форм обслуговування своїх "клієнтів". А це не тільки пенсіонери, адже щомісяця до них звертаються і представники підприємств та організацій із здачею різних звітів, а також багато й інших працездатних громадян.

В сільській місцевості акцент буде зроблено на виїзні прийоми за місцем проживання громадян. Ці прийоми будуть здійснюватися за спеціально затвердженими графіками, з метою найбільшого охоплення в них будуть задіяні так звані мобільні соціальні офіси, що підвищить оперативність вирішення всіх соціальних питань.

Також буде активізовано роботу гарячих телефонних ліній.

В управлінні Пенсійного фонду України в Гребінківському районі працює телефонна гаряча лінія за телефоном 92-7-67.

Для пенсіонерів в обласному управлінні Пенсійного фонду відкрито безкоштовну гарячу телефонну лінію за номером 0-800-502-510, по якій можна безкоштовно зателефонувати і вирішити ті проблеми, які не знайшли свого розв'язання на місцевому рівні.

Начальник управління Пенсійного фонду
України в Гребінківському районі,
газ «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1394
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківський район, непрацездатні громадяни, перерахунок, янукович, військовослужбовці, пенсія, Президент України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ