Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2015

У Гребінці організували «Годину змістовного дозвілля» для дітей-переселенців


Активну участь у заході взяли учасники театральної студії «ЕМІСТ»


У Гребінці організували «Годину змістовного дозвілля» для дітей-переселенців12 лютого 2015 року на базі Центру сімейного дозвілля «Позитив» Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно  з відділом освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації організували для дітей вимушених переселенців «Годину змістовного дозвілля».

Активну участь у заході взяли учасники театральної студії «ЕМІСТ», які в рамках ініціативи «Діти допомагають дітям» виступили з театралізованим дійством «Казка про Вертунчика, або як знайти найкращу маму».

«Діти-переселенці зараз зіштовхуються з численними проблемами, і це не тільки проблеми гуманітарного характеру. Окрім цього, є ще складнощі із психологічною адаптацією», - розповідає координатор проекту Олександр Чепур.  

Зважаючи на надзвичайну актуальність соціально-педагогічної допомоги, сім'ям вимушених переселенців з зони військового конфлікту надавати  допомогу беруться різні громадські об’єднання. Волонтери із громадської організації «Твій Світ» проводять для дітей та підлітків майстер-класи і організовують їм дозвілля.

Тож, під час «Години змістовного дозвілля» підлітки мали змогу переглянути виставу, переконавшись, що непотрібно шукати найкращу маму, бо найкраща мама – найрідніша. Діти переглядали мультфільми, вільно спілкувалися і грали в ігровій кімнаті та на атракціонах. Кожна дитина особлива, а отже, потребує індивідуального педагогічного впливу, орієнтованого саме на її потреби, інтереси, здібності.

 


Подібні заходи для підлітків спрямовані на створення в групі почуття довіри та захищеності, вироблення навичок регуляції свого емоційного стану, на формування поваги до своєї думки та думки інших, уміння позитивно спілкуватися один з одним.
 


Захід відбувся в рамках проекту «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей, тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України, до умов приймаючих громад в Полтавській області», що реалізується за фінансової підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив.

 





Схожі матеріали:
👁 1381
Категорія: Новини Гребінки
Теги: ЕМІСТ, Олександр Чепур, Твій Світ, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ