Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.01.2012

У Гребінківському районі вручили посвідчення та нагрудні знаки матерям багатодітних сімей



У Гребінківському районі вручили посвідчення та нагрудні знаки матерям багатодітних сімей

Приємна подія трапилася у с. Григорівка Гребінківського району. Від імені Президента України Віктора Федоровича Януковича, голова Гребінківської райдержадміністрації в Полтавській області А. В. Вихор, вручив Почесний знак "Матері - героїні" Ганні Іванівні Шелембі, жительці Гребінківського району.

Вона разом з чоловіком Іваном Степановичем виростила десятеро дітей, дочекалися 14 онуків.

Працьовита та дружна родина всі труднощі долала разом. Ганна Іванівна та Іван Степанович родом із села Широкий Луг, що знаходиться у Тячівському районі на Закарпатті.

Там народилося і дев'ятеро дітей. А вже останній, народився у Григорівці, він і залишився мешкати біля батьків з дружиною та донечкою.

Звання «Мати-героїня» отримали.ще дві наші землячки Євгенія Яківна Гільоненко з села Відрадне та Єва Оникіївна Крупич із с. Слободо-Петрівка.

Мати-героїня — державна нагорода України — почесне звання України, що надається Президентом України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей.

Указом Президента України В. А. Ющенко № 1254/2007 з 1 січня 2008 року була заснована одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Визнання державою заслуг матерів багатодітних сімей та підтримка їх з боку керівництва - важливий крок у майбутнє.

За матеріалами: газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1205
Категорія: Новини Гребінки
Теги: багатодітна сім'я, Гребінка, Григорівка, почесний знак, мати-героїня, звання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ