Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.09.2024

У результаті ворожого удару в Полтаві постраждали 298 людей


Завдяки діям ДСНС вдалося врятувати 25 осіб


У результаті ворожого удару в Полтаві постраждали 298 людейТретього вересня дві ракети влучили по території навчального закладу в Полтаві. Про наслідки катастрофи розповіли на брифінгу в Полтавській ОВА.

«Учорашні події сколихнули не лише Полтаву, область, а країну і весь світ. Те, що відбулося, це одна із найжахливіших сторінок історії нашого регіону за час війни. Багато людей вбито, чимало постраждалих. На рівні області робимо все, щоб якомога більше врятувати, допомогти, – сказав начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

– Після прильоту всі служби працювали на місці – якісно, на найвищому рівні. Допомагали одне одному рятувати життя, витягали людей із-під завалів і вогню. Усім потерпілим надали медичну допомогу. Було задіяно 30 «швидких», лікарні приймали поранених. Зараз пацієнти перебувають у семи лікарнях. 65 людей знаходяться у важкому стані, 146 – у середньому, 87 – в легкому».

За словами Філіпа Проніна, у результаті ворожого удару постраждали 298 людей, 53, на жаль, загинули. В області оголосили триденну жалобу.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Андрій Хижняк розповів, що після прибуття підрозділів ДСНС першочерговим завданням керівника рятувальних робіт було деблокування постраждалих, допомога людям у зоні ураження. Кожен рятувальник був забезпечений необхідним турникетом і засобами захисту. Завдяки діям ДСНС вдалося врятувати 25 осіб.

«Медичні сили і засоби, які були задіяні, працювали відповідно до нормативних документів, спільно з службами медицини катастроф, підрозділами ДСНС. Усім постраждалим надали як амбулаторну, так і стаціонарну кваліфіковану медичну допомогу, – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак. – Також у кожному медичному закладі, куди привозили потерпілих, була визначена відповідальна особа, яка мала зібрати інформацію про потерпілих. Отримані дані ми передавали спеціалістам, які працювали на місці трагедії. Триває комунікація з усіма відповідними службами. Також проводимо роботу з родичами потерпілих».

Керівник Управління Служби безпеки України в Полтавській області Костянтин Семенюк наголосив, що наразі триває слідство.
 
«Здійснюються відповідні процесуальні заходи. Другий день поспіль триває огляд місця події. Звісно, ми розглядаємо версії як і з коригуванням, так і можливим розвідувальним дроном, – розповів Костянтин Семенюк. – Також управління на даному етапі здійснює повний комплекс антитерористичних і контррозвідувальних заходів у середовищі самого навчального закладу, з кожною людиною, яка була на той момент на місці подій. Для того, щоб ми могли якісно відпрацювати версію з приводу коригування, надсилання незрозумілих фото, відео, які з'явилися на російських пабліках».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що трапиться зі здоров’ям, якщо почати пити воду з лимоном: панацея чи черговий міф

За словами начальника ГУНП в Полтавській області Євгена Рогачова, до рятувальних заходів, а також для документування злочину на допомогу колегам із СБУ залучили працівників різних галузевих служб та слідчого підрозділу. Загалом це 122 поліцейських та 30 військових Національної гвардії України.
 
«Створили спеціальний штаб, звідки направляли слідчі групи з метою опитування громадян, огляду квартир, дворів, встановлення наявності потерпілих у оселях. Крім того, залучали працівників психологічної служби, які спільно з фахівцями ДСНС надавали допомогу тим, хто почував себе розгублено», – зауважив Євген Рогачов.

Філіп Пронін додав, що наразі ще узагальнюється точна кількість постраждалих.

«Ми знаємо, що приблизно 40 домогосподарств і багатоквартирних будинків були пошкоджені. Це приблизно 300 сімей. Із тими людьми, які звертаються за допомогою, працюють наші соціальні служби. Вона буде надана відповідно до тих проблем, які зараз там є, – наголосив Філіп Пронін. – Для того, щоб відповідно відреагувати на наслідки події, було залучено більше 700 осіб. Це були і представники наших медичних служб, і поліція, і представники ДСНС із різних областей. Для того, щоб максимально швидко відреагувати на таку проблему, необхідно було залучити якнайбільше людей».


Схожі матеріали:
👁 311
Категорія: Події
Теги: ракети, брифінг, катастрофа, полтава, ворожий удар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Прокуратура Полтавщини запобігає незаконному обігу наркот... Прокуратура Полтавщини запобігає незаконному обігу наркот...
Внаслідок штурмових дій противника загинув воїн із Полтав... Внаслідок штурмових дій противника загинув воїн із Полтав...
Пирятинська громада отримає у комунальну власність частин... Пирятинська громада отримає у комунальну власність частин...
У боях з російськими окупантами загинув захисник із Гребі... У боях з російськими окупантами загинув захисник із Гребі...
На Полтавщині водій у стані сп’яніння скоїв ДТП: обійшлос... На Полтавщині водій у стані сп’яніння скоїв ДТП: обійшлос...
У ДТП на Полтавщині загинуло двоє людей У ДТП на Полтавщині загинуло двоє людей

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ